Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

150.000 de sticle cu dezinfectant, retrase din şcoli. INSP a constatat că produsele nu sunt biocide - Primăria Sectorului 5

2
25 Feb 2021 19:05:51
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Primăria Sectorului 5 anunţă că aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant vor fi retrase din şcoli, întrucât Institutul de Sănătate Publică a constatat că sunt neconforme, nefiind produse biocide.

 
„Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus astăzi, 25 februarie 2021, retragerea din instituţiile de învăţământ a aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant (produse Clonex şi Prolife), după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a constatat că acestea sunt neconforme şi nu reprezintă produse biocide avizate de Comisia Naţională a Produselor Biocide”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primărie.
 
Sursa citată adaugă că în răspunsul primit de la INSP, ca urmare a solicitării Primăriei Sectorului 5 din 23 februarie, se menţionează că, potrivit articolului 6, alin. 1 din Hotărârea nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2021 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide:
 
„Art. 6 (1) Produsele biocide sunt plasate pe piaţă şi folosite pe teritoriul României numai dacă: sunt autorizate potrivit prevederilor Regulamentului sau sunt avizate potrivit măsurilor tranzitorii prevăzute la art. 89 alin. 2 din Regulament”.
 

Piedone: „Economat Sector 5 SRL trebuia trimită  produsele retur”

 
„Toate aceste sticle cu dezinfectant au fost achiziţionate de Economat Sector 5 SRL şi distribuite către şcoli. Nu îmi pot da seama dacă este vorba de inconştienţă sau disperare după bani. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noştri. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat o analiză a INSP în privinţa acestor dezinfectanţi. Vom retrage toate aceste sticle cu soluţii neconforme. Economatul este obligat să vină să ia aceste produse neconforme şi să încerce să le dea retur, astfel poate mai putem recupera o parte din banii risipiţi”, afirmă primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
 
În comunicat se arată că instituţiile de învăţământ vor face inventarul acestor produse existente şi, de asemenea, vor face şi necesarul pentru a putea achiziţiona produse biocide conforme care să fie distribuite în şcoli.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vanatorul/d.c.
25.02.2021, 19:21:47

Cer Parlamentului desfiintarea imediata a DNA, care cocoloseste in mod evident si sfidator mafia liberalo-iohannist-securistica, mafie careia i-a devenit complice prin faptul ca-i ”decapeaza” oponentii si ”inchide ochii” la sifonarea banului public si alte jafuri la care se deda acesta gruparea infractionala neosecuristica anti-româneasca si anti-nationala. ai cărei membri isi spun in bataie de loc ”liberali” si ”salvatori ai natiunii”. Vrăjeala cu ”lupta anti-coruptie” a negulestilor duetului coldisto-luluțan din DNA nu mai pacaleste decat pe babuinizatii propagandei mafiei in robe de magistrati..! In mod evident, ”marea coruptie” ii ucide sau saraceste numai pe fraieri..! Pe adevaratii corupti ii ridica pana la rangul de presedinte, sau premier, sau, ma rog, pana la cel de ”responsabilli cu gestionarea pandemiei”..! Si a Romaniei..!

-1 (1 vot)
mircea miricioiu
25.02.2021, 19:32:30

cine le-a cumparat este atat de prost incat nu stie ce cunmpara ? sau cine le-a cumparat stie ce a cumparat dar este un mare talhar ? da lasa, ca si asta cade pe mana judecatoarei de la braila, sau pe mana prototipului de judecator de la braila si primeste dhiar si vreun premiu.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările