4200 de participanţi. Nu s-au dat mici şi bere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu vrem piste pe trotuar ! Acesta a fost mesajul celor peste 4200 de bucureşteni care au ieşit sâmbătă pe biciclete pentru a protesta în marş prin faţa Primăriei Municipiului Bucureşti. Nu a fost implicat niciun partid politic. De aceea nu s-au dat mici şi bere.

Am scris despre motivele marşului. Dar să lămurim un lucru. Declaraţia primarului şi efectele produse de aceasta au fost doar picăturile care au umplut paharul. Un material oferit de Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti arată toate "picăturile" din 2008 până în 2012.

Joi seara, la Primăria Municipiului Bucureşti, mai mulţi oameni ne-am adunat la o masă să discutăm. Am fost acolo. A fost şi domnul Oprescu. Însă discuţia nu a rezolvat problema. Pentru că în acest moment nu cunoaştem seriozitatea partenerilor de discuţie. Se spune şi se promite mult. Dar lucrurile simple sunt ascunse.

De exemplu, de ce să am încredere în Primarul Genereal când el îi ascunde pe cei vinovaţi de jaful administrat de subordonaţii săi ?

De ce să am încredere în reprezentanţii primăriei când ei au ales să-şi bată joc de cetăţeni doar pentru a-şi păstra privilegiile ?

Cum să am încredere într-o administraţie care nu ţine cont de opinia cetăţenilor ?

De aproape doi ani de zile încerc să aflu informaţii publice despre cum s-au cheltuit banii pe pistele ilegale. Demersurile mele le-am povestit. Faptul că nu obţinem aceste informaţii de la nişte funcţionari pe care noi, cetăţenii, îi plătim, ne face să credem că TOŢI sunt corupţi.

Ori pe mine, cetăţean bucureştean, mă interesează să ştiu exact care sunt funcţionarii corupţi şi incompetenţi. După ce ei vor fi excluşi din aparatul administrativ, da, e posibil ca ceilalţi chiar să facă treabă.

Aşa că, pentru cetăţenii oneşti ai oraşului...

Vă rog, convingeţi-l pe Primarul General să ne răspundă la petiţiile pe care i le-am adresat în ultimii doi ani !
Pentru asta este acolo. Să raspundă petiţiilor adresate de cetăţeni.

Şi ca să fie mai simplu, dau aici numărul de înregistrare a cererii care ne interesează în mod deosebit: 21589/11.12.2012 - Administraţia Străzilor Bucureşti

Solicităm informaţii publice despre cum s-au cheltuit (mult) peste 10 milioane de Euro:

1.         Va rugam sa ne puneti la dispozitie documentele prin care institutia dvs. a receptionat fiecare dintre cele  40 de trase cu piste pentru biciclisti, transmise de catre dumneavoastra prin adresa 18524 din 19/10.2011.

De ce sunt importante acele documente ?

Pentru că acolo se află numele celor vinovaţi pentru prejudiciul produs nouă, cetăţenilor.

Iar odată aflate aceste nume, suntem siguri că vom afla şi numele politicienilor implicaţi în "afacerea pistelor şi semafoaelor pentru biciclişti".

Iată de ce 4200 de oameni nu au crezut în întâlnirea diplomatică de joi seara. Au ieşit în stradă.

Toţi ochii sunt îndreptaţi acum spre Primărie. Suntem o capitală europeană ? Stârpim corupţia ? Facem infrastructură pentru o dezvoltare durabilă a oraşului, ca peste tot în lumea civilizată ? Sau alegem modelul Chinei care a avut cel mai mare ambuteiaj din lume ? (11 zile şi o lungime de 160 km)
 

Marian Ivan – membru fondator al OPTAR

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.
Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !
Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite