57 de lucrări din Colecţia British Council, expuse la Muzeul de Artă din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie cuprinde 57 de lucrări FOTO MNAR
Expoziţie cuprinde 57 de lucrări FOTO MNAR

Vernisajul expoziţiei „Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council“ va avea loc , joi, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional de Artă al Românie. În cadrul evenimentului vor fi prezentate 57 de lucrări care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele sale aspecte.

Expoziţia „Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council“ va putea fi vizitată la Muzeul Naţional de Artă al României din Capitală începând din 4 octombrie şi până pe 19 ianuarie 2014, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Totodată, organizatorii au anunţat că în prima zi de miercuri a fiecărei luni, intrarea va fi gratuită. Expoziţia se înscrie în seria evenimentelor organizate pentru a sărbători împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea British Council în România.

57 de lucrări din Colecţia British Council, expuse la Muzeul de Artă

Expoziţia cuprinde 57 de lucrări din Colecţia British Council, care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele lui aspecte rurale şi urbane. Structurată în patru secţiuni - oraşul, industrialul, ruralul şi ţărmul - expoziţia oferă bucureştenilor o perspectivă unică asupra peisajului britanic văzut prin ochii artiştilor englezi de la sfârşitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre.

Grupate astfel, operele de artă recompun o hartă subiectivă a Marii Britanii. Artiştii britanici au surprins în lucrările lor priveliştea industrială, dezvoltarea recentă a zonelor suburbane, dar şi peisaje cu megaliţi, ruine romane şi perspective aeriene ale câmpurilor. Pe lângă pictură, grafică, sculptură şi fotografie, în expoziţie sunt prezente şi instalaţii şi intervenţii de tip Land Art - amprente personale ale artistului asupra peisajului.

De la peisajul rural vălurit la conturul crestat al coastelor, de la fragmente de peisaj urban până la obiectivele industriale dezafectate din nord-estul Londrei, demolate între timp pentru a face loc construcţiilor care au găzduit ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice, lucrările selectate ilustrează o viziune dinăuntru asupra peisajului britanic, inaccesibilă călătorului străin.

Colecţia British Council, iniţiată în 1935, cuprinde în prezent mai mult de 8.500 de piese create de peste 1.650 de artişti britanici, acoperind o gamă largă de tehnici şi genuri - pictură, sculptură, desen, acuarelă, gravură, fotografie şi instalaţie.

Preţul unui bilet întreg este zece lei, cinci lei pentru pensionari şi 2,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Pe aceeaşi temă:

Cea mai bună expoziţie din anul 2012, „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, îşi închide porţile pentru bucureşteni

Weekend istoric la Muzeul de Artă al României: vizite ghidate prin istoria regală românească

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite