5 kilograme de mercur, descoperite într-un cabinet stomatologic din Căminul Kogălniceanu din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
8 kg de mercur au fost găsite în cabinetul stomatologic din Căminul Kogălniceau FOTO: Arhivă
8 kg de mercur au fost găsite în cabinetul stomatologic din Căminul Kogălniceau FOTO: Arhivă

Angajaţii cabinetului stomatologic al Administraţia Spitaleor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din Căminul Kogălniceanu, Facultatea de Drept, au deschis miercuri un dulap închis de 20 de ani, în care nu ştiau ce se află. S-au găsit în dulap 8 kilograme de mercur.

UPDATE „Miercuri, în jurul orei 11:20 a fost sesizat prin apel 112  faptul că într-un dulap dintr-un cabinet medical din sectorul 5 au fost găsite aproximativ  5 kg de mercur. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 Poliţie şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Capitalei. De asemenea, au fost prezenţi şi specialişti Serviciului Interventie şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pentru stabilirea împrejurărilor prin care cantitatea de mercur a ajuns în respectiva locaţie, poliţistii au întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.359 din Codul Penal”, au transmis reprezenanţii Poliţiei. 

circa 5 kilograme de mercur au fost găsite într-un dulap din cabinetul stomatologic din Complexul Kogalnicenu, conform unor surse apropiate facultăţii.

 Dulapul a fost deschis prin spargerea lacătului. O parte din sticle sunt sparte. Până la acest moment, nu se ştie dacă sticlele s-au spart acum sau în trecut. 

Zona e securizată. La faţa locului sunt echipaje de poliţişti şi pompieri. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite