În ce stadiu se află marile lucrări de infrastructură din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan: Lucrările la fostul sediu al Primăriei sectorului 5, din Bulevardul Elisabeta, îl vom finaliza în 2022 Foto: Arhivă
Nicuşor Dan: Lucrările la fostul sediu al Primăriei sectorului 5, din Bulevardul Elisabeta, îl vom finaliza în 2022 Foto: Arhivă

Primarul Nicuşor Dan a anunţat, marţi, în ce stadiu se află marile lucrări de infrastructură din Capitală, cum ar fi cele de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, cele din jurul podului Ghica, dar şi de la staţia de epurare de la Glina. De asemenea, conform edilului Capitalei, vor fi tranferate investiţiile mici şi medii către primăriile de sector.

"Staţia de epurare de la Glina, cea mai mare investiţie a Primăriei, finanţată din fondurile europene, va fi finalizată în 2022. Circulaţia în jurul podului de la Doamna Ghica, două benzi pe sens, va fi finalizat în cursul lunii septembrie. Pentru podul întreg tăblierul este în curs de achiziţie şi face mutarea lui în primăvara anului viitor. Prelungirea Ghencea, lucrările vor începe în cursul acestei săptămâni. Blocul social din Ghencea, lucrările au început. Parcarea supraterană din Pantelimon - va fi finalizată în octombrie. Recepţia lucrărilor din cartierul Henri Coandă, jumătatea dinspre Bucureşti va fi făcută în cursul lunii octombrie”, a declarat, marţi, primarul Capitalei Nicuşor Dan, cu ocazia bilanţului la 10 luni de mandat.

Totodată, potrivt lui, anul viitor urmează să fie finalizate şi  lucrările la fostul sediu al Primăriei sectorului 5, unde vor fi mutaate mare parte din instituţiile subordonate care plătesc chirii „nerealiste”.

„Continuă lucrările la fostul sediu al Primăriei sectorului 5, din Bulevardul Elisabeta, îl vom finaliza în 2022  şi în acel moment vom muta acolo o mare parte din instituţiile subordonate care plătesc în momentul acesta chirii nerealiste peste tot prin Bucureşti”, a afirmat Dan.

Tot pe zona de investiţii, „punem ordine în haosul pe care l-am găsit de la fosta administraţie”, a afirmat edilul Capitalei.

„În disperare că nu are proiecte, administraţia Firea s-a apuact să ia proiecte de la sectoare, care nu erau de anvenrgura unei primării generale, spre exemplu anvelopări de blocuri, pe care bineînţeles că nu le-a făcut. Sau vă mai dau alt exemplu, în disperare, înainte de campania electorală, Primăria s-a apucat să astfalteze nişte terenuri din Prelungirea Ghencea, care trebuiau să fie asfaltate, dar trebuiau să fie astfaltate după ce îi expropriezi pe oamenii ăştia care le deţineu. Ei le-au asfaltat şi au intrat pe terenurile astea înainte să le exproprieze şi oamenii ăştia pe bună dreptate acum ne dau pe noi în judecată ca să le dăm banii pentru expropriere”, a afirmat Dan.

De asemenea, conform edilului Capitalei, vor fi tranferate investiţiile mici şi medii către primăriile de sector.

„Lucrările pe care le facem şi avem aici colaborarea primăriilor de sector este să transferam investiţiile mici şi medii către primăriile de sector, astfel în cât Primăria Generală să se ocupe de marile lucrări de infrastructură pe care bucureştenii le aşteaptă”, a mai spus el.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite