Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Încă un manager dintr-o multinaţională se plânge că a fost concediat abuziv după o „hărţuire constantă“

7
13 Jun 2021 06:01:45
Autor: Daniel Dancea
Managerul unei multinaţionale a fost dat afară după ce „a ratat anul” FOTO Pixabay
Managerul unei multinaţionale a fost dat afară după ce „a ratat anul” FOTO Pixabay

Managerul de achiziţii al unei companii multinaţionale de retail contestă în instanţă concedierea sa după 13 ani de activitate, susţinând că a fost dat afară abuziv. Recent, „Adevărul” a prezentat cazul unui alt manager de multinaţională, concediat după un raport al unui detectiv particular.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Bucureşti, fostul manager de achiziţii al unei companii multinaţionale care deţine în România un lanţ de magazine a contestat decizia de concediere arătând că „având o experienţă de peste 20 de ani în negocieri şi proiecte imobiliare, în perioada cât a fost salariat al pârâtei a contribuit la expansiunea şi dezvoltarea cu succes a companiei în România, la deschiderea a şapte magazine profitabile şi la securizarea contractelor de achiziţie a terenurilor”.

În procesul deschis la Tribunalul Bucureşti, fostul manager a mai arătat că a fost dat afară prin desfiinţarea postului, dar acesta a fost doar un pretext pentru că firma „nu a făcut dovada desfiinţării efective a postului, iar aşa-zisa desfiinţare a fost dispusă în mod şicanatoriu, după o constantă hărţuire a sa de către managerul direct şi managerul de ţară”.

„În realitate, concedierea a avut loc din considerente personale, fiind doar în aparenţă o concediere din motive care nu ţin de persoana salariatului”, s-a plâns în instanţă fostul manager.

Apărarea companiei: „A ratat complet anul”

În proces, compania dată în judecată de managerul concediat s-a apărat arătând că decizia de concediere a fost emisă „în contextul situaţiei economice, sociale şi operaţionale datorate pandemiei Covid 19, fiind avute în vedere nivelul scăzut al vânzărilor din perioada stării de urgenţă, concentrarea vânzărilor în mediul online, decizia de stagnare a investiţiilor în ceea ce priveşte magazinele fizice şi de dezvoltare a operaţiunilor online, creşterea nivelului costurilor suportate de societate în raport cu veniturile obţinute”.

„La ultima evaluare a performanţelor, reclamantul a primit calificativul D (penultimul cel mai slab), ocazie cu care acesta chiar a precizat că a ratat complet anul şi că este singurul vinovat. Aşadar nu există premisele unei hărţuiri, aşa cum neîntemeiat susţine reclamantul, din cuprinsul rapoartelor de evaluare pe care le depune rezultând, din contră, că între acesta şi superiorul său ierarhic a existat o relaţie de colaborare bazată pe respect şi bună credinţă”, a mai arătat compania în instanţă. Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Sibiu. 

Managerul dat afară după raportul unui detectiv

Ziarul „Adevărul” a prezentat în luna aprilie cazul unui manager din România care a fost schimbat din funcţie pentru că nu era suficient de dedicat companiei. Pentru a demonstra că managerul este mai preocupat de propriile sale afaceri decât de compania care îl plătea cu 10.000 de euro lunar, multinaţionala a angajat un detectiv particular.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un şofer care a demisionat pentru că nu şi-a primit banii s-a trezit concediat disciplinar. Cum a fost tranşat cazul

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecată


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

costea petre
13.06.2021, 08:36:22

Este tipic romanesc ca atunci cand ajungi sef sa nu te mai concentrezi asupra a ceea ce trebuie sa faci din postura aceasta, ci asupra faptului de a scoate in evidenta faptul ca ai ajuns sef. Caderea in extaz fata de "maretia" propriei persoane, autoadulatia.

-2 (6 voturi)
Ionel Marcu
13.06.2021, 09:10:57

Ce țară e asta în care un proprietar de firmă nu poate concedia un angajat de care e nemulțumit?! Aș înțelege dacă era vorba de hărțuire sexuală, dar n-a fost cazul, când însă firma merge prost, schimbi managerul. Cum ar fi fotbalul dacă nu poate fi schimbat antrenorul după repetate înfrângeri și plasarea echipei în zona retrogradării?

-4 (8 voturi)
Nicolae Lazar
13.06.2021, 08:54:57

Adevaratul motiv pentru care a fost conceiat este altul, o fi si niscai incompetenta dar de fapt asta fiind manager de achizitii cumpara scump si prost primind comisioane grase de la furnizori pentru acest lucru. Coruptia in companiile private a ajuns aproape la fel de mare precum coruptia din companiile si aparatul de stat. Cunosc personal cazuri de manageri care fac acest lucru si au averi impresionante facute prin aceasta metoda.

-4 (6 voturi)
Giorgione
13.06.2021, 09:04:21

Articol incomplet.Compania a zis ca......angajatul a zis ca......si-acum isi dau cititorii cu preupusu' ce si cum iar functie de pareri plusuri si minusuri !

+2 (4 voturi)
Dream Pervertor
13.06.2021, 09:30:45

....de la comentarii lipseste cel mai tare HR-ist din tara: George ( Gica ) Butunoiu, blogger pe pagina Adevarul, expert in cantine si popote si false angajari!

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările