Încep reducerile de iarnă în Capitală. Bucureştenii pot cumpăra îmbrăcăminte şi încălţăminte de firmă la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Startul reducerilor va fi dat joi FOTO Adevărul
Startul reducerilor va fi dat joi FOTO Adevărul

Începând de joi, 15 ianuarie, marile magazine din Bucureşti dau startul reducerilor şi anunţă că preţurile la haine şi încălţăminte vor fi reduse semnificativ.

Marile lanţuri de magazine şi alţi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti se pregătesc pentru perioada de reduceri, atunci când produsele de toamnă – iarnă comercializate vor putea fi cumpărate la preţuri mult mai mici. 

Până în prezent, 49 de comercianţi din Sectorul 1 al Capitalei au notificat primăria că vor reduce preţurile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare. Printre aceştia se regăsesc brand-uri renumite, precum Marks&Spencer Marinopoulos Romania, Zara Bucureşti, Pull and Bear Ro, Stradivarius, H&M, Bershka Carpaţi.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă a primăriei cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor.

De asemenea, acelaşi act normativ precizează că „vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea „soldare/soldări/solduri“ şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul”.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie 2015 – 15 aprilie 2015 pentru produsele de toamnă - iarnă. În acest interval de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 sau pot trimite documentaţia prin poştă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marţi, joi: 08.30 – 18.30; miercuri, vineri: 08.30 - 16.30.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive).

Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. nr. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Realizarea vânzărilor de soldare în alte perioade decât cele menţionate de lege se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei şi cu sistarea operaţiunilor de soldare.

Pe aceeaşi temă:

Barilul de ţiţei Brent a coborât sub 49 de dolari, pentru prima dată în ultimii şase ani. Care sunt efectele pe plan mondial

Reducerile pe care nu le poţi ignora. Tablete, telefoane şi televizoare la preţuri speciale

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite