Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Începe renovarea Arcului de Triumf. Lucrările costă peste 30 de milioane de lei

2
10 Jan 2014 21:56:33
Autor: Cristina Răduţă
Luna aceasta vor începe lucrările de modernizare FOTO Arhivă
Luna aceasta vor începe lucrările de modernizare FOTO Arhivă

Municipalitatea a anunţat că luna aceasta vor începe lucrările de consolidare şi de restaurare la Arcul de Triumf din Capitală. Costurile totale ale proiectului se ridică la peste 30 de milioane de lei, iar banii vin din fonduri europene.

Reprezentanţii municipalităţii spun că se încearcă valorificarea monumentului istoric şi asigurarea menţinerii permanente în circuitul public şi turistic din Bucureşti. Totodată, aceştia spun că este absolut necesară luarea unor măsuri de prevenire a degradării cu ajutorul lucrărilor de consolidare şi restaurare, văzând necesară şi alocarea unei sume de bani pentru conservarea şi protejarea monumentului.

Proiectul „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf“ va fi implementat prin intermediul unei finaţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“, se arată într-un răspuns solicitat de reporterii Adevărul.

Costurile totale ale proiectului se ridică la  30.461.626,92 lei din care finanţarea nerambursabila este de 22.982.021,87 lei. În ceea ce priveşte termenul de finalizare, lucrările ar trebui să se încheie în luna martie a anului viitor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marin Puscasu
10.01.2014, 23:41:08

Deocamdata au fost altii mai vrednici si mai viteji decat "reprezentantii municipalitatii" si si-au asumat restaurarea in regie proprie a unei anumite parti a Arcului de Triumf care fusese acoperita cu ciment de catre alti reprezentanti, mai vechi, dar ale aceleiasi municipalitati. http://roncea.ro/2013/12/23/fotovideo-budapesta-inapoi-pe-arcul-de-triumf-operatiunea-de-craciun-romanii-si-au-dat-ratia-de-adevar-exclusiv-roncea-ro-ziaristi-online/

+1 (1 vot)
Gabriela Toma
11.01.2014, 08:28:31

Da, asa e, inscriptia cu numele capitalei maghiare a fost acoperita in anii in care UDMR era la guvernare. A venit vremea ca administratia condusa de Sorin Oprescu sa repare aceasta "greseala".

+3 (3 voturi)
Modifică Setările