Înghesuială la plata taxelor şi impozitelor încă din prima zi lucrătoare a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GRĂBIŢI Bucureştenii din sectorul 6 au format ieri cozi în faţa ghişeelor de la direcţiile de taxe şi impozite. Cei care au mai multe clădiri vor plăti mai mult cu până la 300%, iar maşinile cu capacitatea cilindrică de peste 2.000 cmc se impozitează dublu faţă de anul trecut.

Sute de bucureştenii din sectorul 6 aşteptau, ieri dimineaţă, încă de la ora 6 deschiderea, la 08.30, a caserieide la Direcţia de Taxe şi impozite din Drumul Taberei.

„Am venit să le plătim la timp. Am strâns bani tot anul şi dacă nu îi plătim acum o să-i dăm pe medicamente“, spunea, ieri-dimineaţă, Veta Popescu, de 79 de ani. 

Şi casieriile din celalte sectoare au funcţionat ieri, însă s-au făcut doar câteva încasări, majoritatea de la pensionari. Bucureştenii care îşi achită taxele şi impozitele până la 31 martie beneficiează de o reducere de 10 %. Cei din sectorul 2 nu mai sunt nevoiţi să stea la cozi, eu îşi pot plăti dările atât on-line cât şi cu card bancar.

Impozite mărite pentru mai multe case
Impozitul rămâne la nivelul celui de anul trecut pentru bucureştenii care au o singură locuinţă, însă cei care dispun de mai multe clădiri vor trebui să plătească cu până la 300% mai mult. Astfel, pentru a doua locuinţă deţinută se va plăti un impozit majorat cu 65%, faţă de 15% cât era impozitarea în 2010. Pentru o a treia locuinţă se va plăti cu 150% mai mult (faţă de 50% în 2010), iar pentru o a patra sau mai multe locuinţe, cu 300% în plus (între 75 şi 100% în 2010).

Şi în acest an, cele mai mari dări le vor plăti bucureştenii care stau în zona A de impozitare: perimetrul cuprins între bulevardele Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Splaiul Unirii şi bulevardul Timisoara. Impozitul pentru un apartament cu două camere costă 125 de lei, iar unul de patru, 264 de lei. Impozite aproximativ similare plătesc şi cei care au apartamente în zona B, adică în cartierele Berceni, Pantelimon, Colentina şi Giuleşti. Impozitele cele mai mici sunt pentru locuintele din zona D, de la periferia Capitalei.  Aici, pentru doua camere se vor plăti 111 lei.

Motor puternic, taxă mai mare
Proprietarii de maşini cu motoare puternice vor plăti însă chiar și dublu faţă de anul trecut: 72 de lei, în loc de 36 lei, pentru fiecare 200 cmc la motoarele cu capacitatea între 2.001 şi 2.600 cmc, respectiv 144 de lei, în loc de 72, pentru fiecare 200 cmc la motoarele cu capacitatea între 2.601 şi 3.000 cmc. Maşinile care au motoare cu capacităţi de peste 3.001 cmc sunt taxate cu 290 de lei, în loc de 145, pentru fiecare 200 cmc ai motorului.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite