Întâlnire de gradul zero la Ciurel: un autobuz şi un camion, pe breteaua de acces pe noul pasaj. Au loc? VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camion autobuz ciurel

O înregistrare video publicată de jurnalistul PRO TV Alex Dima a devenit virală pe Facebook. Imaginile prezintă întâlnirea dintre un autobuz STB care vrea să urce pe noul pasaj Ciurel şi un autocamion care coboară de pe pod pe aceeaşi bretea de acces.

Pentru că lucrările de demolare a trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces nu sunt gata, cele doua autovehicule nu pot circula simultan, astfel că şoferul autocamionului este nevoit să urce în marşarier pe pod pentru a face loc autobuzului STB.

Imaginile apar după ce miercuri, constructorul pasajului a început demolarea trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces care face legătura dintre Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. Primăria Bucureşti a anunţat, în mod ciudat, că demolarea face parte din proiect şi nu este vorba despre o lucrare suplimentară.

Iniţial, sensurile de mers de pe breteaua care făcea legătura între bulevardul Virtuţii şi pasajul Ciurel au fost despărţite prin stâlpişori, însă autobuzele nu puteau efectua virajul fără a urca pe trotuar. Apoi stâlpişorii au fost eliminaţi. Circulaţia din sens opus era inexistentă, întrucât acel sens nu fusese deschis, iar autobuzelel puteau intra pe contrasens la urcarea pe pasaj. E clar însă ca cel puţin acea bretea a fost prost proiectată, dacă acum este nevoie de demolarea trotuarului pentru ca maşinile să aibă destul spaţiu pentru a lua o curbă. 

Potrivit Primăriei, „astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Şoselei Virtuţii pe sensul Crângaşi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la şoseaua extinsă. Iniţial, breteaua era racordată fără această extindere, temporar, pentru a se asigura funcţionalitatea Nodului până la definitivarea lucrărilor de termoficare/canalizare“. De ce ar fi construit cineva un trotuar care urma sa fie demolat la puţin timp după inaugurare, aşa cum susţine Primăria, şi nu e de fapt un caz clar de proastă proiectare, nu aflăm din răspunsul Primăriei încă conduse de Gabriela Firea.

Citeşte şi:

FOTO „Revoluţia în trafic”, un eşec de proporţii. Maşini bară la bară pe Pasajul Ciurel, care trebuia să fluidizeze circulaţia

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite