Întârzie folosirea tratamentelor pentru combaterea insectelor în Bucureşti. „Ne putem aştepta la o creştere a numărului de ţânţari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În bucureşti se întârzie cu folosirea tratamentelor pentru combaterea insectelor. ne aflăm la jumătatea lunii mai, dar autorităţile nu au luat încă măsuri. În general, acţiunile începeau la finalul lunii martie. Jurnaliştii de la Digi24 au solicitat Primăriei Capitalei o explicaţie.

Programul Unitar de Acţiune, care stabileşte numărul de tratamente şi locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată. Tratamentele vor fi aplicate abia la finalul lunii, după hotărârea Consiliului General.

Compania Municipală Eco Igienizare se va ocupa şi îbn acest an de activitatea, cu toate că este în procedură de dizolvare.

Bugetul acordat pentru tratamentele de combatere a insectelor şi şobolanilor din acest an este de aproximativ 38 de milioane de lei.

Ce efecte pot avea întârzierile?

„Cu siguranţă ne putem aştepta la o creştere a numărului de ţânţari, atâta vreme cât nu există factorul repelent care să-i îndepărteze. Se vor aglomera şi mai tare, pentru că au o resursă de hrană şi fac parte din acele specii care se aglomerează pe lângă comunităţile umane”, spune biologul Răzvan Popescu Mirceni, conform Digi24.

Acesta spune că în cazul unui sezon umed, cu ploaie, viaţa bucureştenilor va fi foarte grea din cauza insectelor. Dacă va fi un sezon secetos şi vor fi aplicate tratamente în zona lacurilor, va fi mai bine.

Iunie şi septembrie sunt lunile-cheie, când ne putem aştepta la două valuri mai importante de ţânţari, în timp ce „sezonul căpuşelor” este în mai-iunie şi începutul lui iulie, când sunt foarte active şi răspândite mai ales în parcuri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite