Şanse la cariere de succes pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de locuri de muncă şi stagii de practică pot fi ocupate de tinerii ambiţoşi. Recruiteri din Bucureşti vor fi prezenţi, timp de două zile, la târgul de joburi pentru studenţi şi absolvenţi care a început azi-dimineaţă la Universitatea Politehnică din Capitală.

Tinerii absolvenţi sunt aşteptaţi, astăzi şi mâine, de reprezentanţii companiilor cu sute de locuri de muncă, dar şi zeci de internship-uri şi programe de practică în cadrul evenimentului de recrutare a tinerelor talente. Încă din această dimineaţă, studenţii au avut ocazia să se întâlnească faţă în faţă şi să discute cu angajatorii. „Vor fi şi simulări de interviuri în cadrul seminariilor pe care companiile au insistat să le organizăm. Vor fi două seminarii pe zi şi tinerii vor putea intra în contact direct cu angajatorii“, a spus Alexandra Găman, coordonatorul proiectului.

Angajatorii au venit pregătiţi să recruteze forţe proaspete de muncă şi să formeze specialişti care să se plieze pe profilul companiilor lor. „Firmele din domeniul ingineriei, spre exemplu, vor să-şi creeze echipe de tineri pe care să-i instruiască după nevoile lor“, a spus Alexandra Găman.

Internship-ul, un bun început

Recruiterii sunt din ce în ce mai deschişi să lucreze cu tineri oferindu-le acestora şansa unor internship-uri de câteva săptămâni. „În primul rând, căutăm tineri deschişi la minte şi dornici să înveţe. Nu cerem experienţă sau altă pregătire extraordinară. Fiecare om trebuie să înceapă de undeva“, a spus Bogdan Olteanu, reprezentantul unei companii de PR care primeşte studenţi în internship. Acest tip de experienţă profesională cântăreşte greu în CV-ul studenţilor.

Dragoş Sârbu este un tânăr masterand la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative care a înţeles că un internship îi poate aduce beneficii la finalizarea studiilor. În vara anului trecut Dragoş, de 25 de ani, a plecat în India pentru a lucra în cadrul unui ONG care îşi desfăşura activitatea în sectorul diplomaţiei şi a instituţiilor europene. „M-am gândit că e un punct de început şi profilul ONG-ul se plia foarte bine pe ce studiez eu. În mediul în care eram acolo nu puteai decât să te autodepăşeşti. Era un mediu mult mai competitiv decât cel în care eram obişnuit să lucrez“, a spus Dragoş Sârbu.

Gamă variată de oferte

Reprezentanţii celor 16 companii care participă la târgul de joburi dedicat studenţilor caută tineri dornici de muncă, care încearcă să-şi depăşească limitele şi sunt gata să devină angajaţi serioşi. Tocmai de aceea, recruiterii au pregătit peste 200 de locuri de muncă pentru studenţi, mai bine de 20 de internship-uri şi stagii de practică nelimitate. Târgul este deschis şi mâine la Universitatea Politehnica, de la ora 10.00 la ora 17.00.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite