Şapte localităţi din judeţul Ilfov intră în scenariul roşu. Prefectul Daniel Zamfir: „Se va face o analiză după 14 zile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Şapte localităţi din judeţul Ilfov intră în scenariul roşu pentru următoarele 14 zile, cu instituirea obligativităţii pentru cetăţeni de a purta masca de protecţie în toate spaţiile  publice. Şcolile vor continua activitatea în sitem online, iar barurile, restaurantele şi sălile de jocuri de noroc se vor închide.

Cele şapte localităţi din Ilfov unde incidenţa cumulată a cazurilor este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroeşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti-Leordeni, a anunţat la Digi 24 Daniel Zamfir, prefectul judeţului Ilfov. 

„O incidenţă de 3/1.000 de locuitori avem la Popeşti-Leordeni, 3,18 la Mogoşoaia, 3,23 – Dragomireşti, 3,38 – Bragadiru, 3,66 Brăneşti, 3,71 – Dobroeşti. Vorbim despre transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul cândvorbim de incidenţa cumulată a cazurilor. Avem la Bragadiru (un focar) cu 3 cazuri la un cămin de bătrâni şi alte 27 de cazuri într-un alt cămin de bătrâni la Popeşti-Leordeni”, a declarat prefectul pentru sursa citată. 

Astfel, vor fi instituite următoarele măsuri:

  • obligativitatea purtării măştii astfel încât să acopere gura şi nasul de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise
  • intrezicerea activităţii cu publicul a operatorilor care desfăşoară activităţi de preparare şi consuma produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor, 
  • activitatea restaurantelor sau a cafenelelor din interiorul hotelurilor este permisă doar pentru persoanele care sunt cazate, 
  • suspendarea activităţii faţă în faţă în unităţile de învăţământ. 

„Din informaţiile pe care le-am primit şi de la autorităţişi de la inspectorul general, avem capacitatea şi posibilitatea de a ţine aceste lecţii în sistem online. Se va face o analiză la 14 zile şi în funcţie de situaţia de la momentul respectiv se va prelungi aplicabilitatea măsurilor sau nu”, a mai spus prefectul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite