Şedinţa CMBSU în care se vor decide ce restricţii se impun după ce Bucureştiul s-a reîntors în scenariul roşu, amânată pentru duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Poliţia Română / Facebook
Imagine: Poliţia Română / Facebook

Decizia privind măsurile care vor fi impuse în Bucureşti după intrarea în scenariul roşu a fost amânată cu 24 de ore. Reprezentanţii din Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se vor reuni duminică dimineaţă într-o şedinţă extraordinară.

„Instituţia Prefectului Municipiul – Bucureşti informează că, mâine, 7 martie 2021, ora 09.00, va avea loc şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat prefectura, citată de G4Media.ro.

Iniţial, şedinţa a fost anunţată pentru sâmbătă.

Incidenţa de sâmbătă în Capitală: 3,12 la mie

Capitala a intrat vineri în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă COVID a ajuns la 3.05 la mie în ultimele 14 zile. Sâmbătă, incidenţa a urcat la 3.12 la mie.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roşu, potrivit ordinului miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii aflat în vigoare, rămân deschise creşele şi grădiniţele şi merg la şcoală doar copiii din clasele 0-4.

Ministerul Educaţiei doreşte însă ca elevii din clasele terminale – 8, 12 şi 13 – să meargă la şcoală pâbă când rata de incidenţă ajunge la 6 la mie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi-a dat acordul, însă decizia trebuie transpusă într-un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite