Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Şeful Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, către Firea: Acum, că vine vacanţa de iarnă, sperăm să vă faceţi timp şi pentru problemele de urbanism ale Capitalei

3
24 Nov 2017 20:27:52
Autor: News.ro
Gabriela Firea FOTO Inquam photos / Alexandru Busca
Gabriela Firea FOTO Inquam photos / Alexandru Busca

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, Şerban Sturdza, i-a trimis primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, o scrisoare - a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor - în care îi cere „acum, că vine vacanţa de iarnă“, să îşi facă timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit.

„Având în vedere că s-au strâns multe foi şi sunt greu de cărat în vacanţă de colo-colo, vom face un site unde vom urca toate adresele trecute şi viitoare pentru a fi la îndemâna domniei voastre“, îi mai transmite lui Firea şeful Ordinului Arhitecţilor Bucureşti.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti spune că i-a trimis Gabrielei Firea alte 20 de scrisori îi care îi semnala problemele cu care se confruntă arhitecţii, precum şi nevoile Capitlaei, dar că nu a primit niciun răspuns.

"Încep prin a-mi cere mii de scuze că îmi permit să vă răpesc din preţiosul timp al domniei voastre cu această a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor Bucureşti. Motivul pentru care o fac este faptul că la precedentele douăzeci nu aţi dat nici un semn cum că le-aţi fi acordat vreo atenţie. Reiterez faptul că toate au fost generate de probleme care ţin de profesia pe care o reprezentăm, conform legii, şi de nevoile municipiului Bucureşti, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de altă natură ignobilă. Drept pentru care, zicem noi, merităm un strop de atenţie.(...) Ştim că sunteţi angrenată în foarte multe acţiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Şi totuşi. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din Bucureşti un oraş cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o şi UE prin refuzul de a reloca Agenţia Europeană a Medicamentului de la Londra la Bucureşti)", arată Sturdza în scrisoarea transmisă primarului Firea.

El îi mai transmite Gabrielei Firea că Ordinul Arhitecţilor îi poate pune la dispoziţie un arhitect care să îi desluşească ce i-a semnalat în cele 20 de adrese anterioare, în cazul în care acestea au fost formulate prea complicat.

"Acum, că vine vacanţa de iarnă, sperăm să vă faceţi timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Având în vedere că s-au strâns multe foi şi sunt greu de cărat în vacanţă de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute şi viitoare pentru a fi la îndemâna domniei voastre", mai scrie preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, care o asiguă pe Firea că problemele pe care i le-a semnalat "aparţin Bucureştiului real, şi nu celui paralel".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mitrut
24.11.2017, 21:25:57

Acum trebuie sa imparta milioane unor firme agreate si unor membri de frunte ai PSD! Pe final de an, cand lumea are alte preocupari, se fura la greu din bugetele primariilor.

+1 (1 vot)
Petre67
24.11.2017, 22:02:02

Pe arhitecti si arhitectura ca meserie (stiu e arta) o apreciez mult! Cand ma viziteaza cate unul pe la vreo lucrare ma ia asa o frica ... Am luat asa drag de ei cu o scara elicoidala ... Numai un fraier (gen neutru nu ai) nu i-ar asculta!

+1 (1 vot)
Ilim
25.11.2017, 06:23:03

Au perfecta dreptate cei din Ordinul arhitectilor ca urbanismul bazat pe studiile specialistilor e ultima preocupare a primariei.La fel fluidizarea circulatiei. Si totusi cand te uiti in gradina altuia si-l critici ca e neingrijita ar trebui sa tragi putin cu ochiul si in gradina proprie. Nu este normal ca sa conditionezi dreptul de semnatura al unui arhitect care si-a obtinut acest drept prin absolvirea unui institut de invatamant superior,de plata unei cotizatii anuale de aprox. 200 euro. Sunt foarte multi arhitecti fara joburi in conditiile crizei imobiliare si nu este normal ca ei sa plateasca sinecurile unor reprezentanti ai lor care se limiteaza doar la a trimite zeci de adrese fara raspuns la primarie. Prea putin pentru banii astia, oricine poate trimite niste scrisori. Puteau fi folositi pentru chemarea in justitie a celor responsabili.Legea exista, si daca ar fi fost aplicata nu am fi avut acum constructii asiatice cu turnulete si statui cu lei kitsch pe trotuare sau imparatul Traian gol golut cu un animal malformat in brate strajuind o cladire splendida.

+1 (1 vot)
Modifică Setările