Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Şeful Poliţiei Române şi cel al Poliţiei Capitalei vor fi audiaţi în cazul Năstase

0
26 Jun 2012 17:44:42
Autor: adevarul

Petre Tobă şi Lucian Guran sunt chemaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie (DNA) pentru a fi audiaţi în cazul lui Adrian Năstase.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, va trebui să explice motivele pentru care poliţiştii nu şi-au continuat procedura de punere în executare a mandatului de încarcerare emis de instanţă în cazul lui Adrian Năstase, codamnat la doi ani de detenţie. Petre Tobă este audiat în calitate de martor.

Procurorii au chemat la audieri, de asemenea, şi alţi doi poliţişti de la Capitală.

Tribunalul Bucureşti a decis astăzi că nu există nicio împiedicare a punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase.

Instanţa a admis sesizarea judecătorului delegat cu punerea în executare a condamnării definitive date în cazul lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" şi astfel a constatat că nu există nicio împiedicare de punere în aplicare a mandatului de executare emis de Tribunalul Bucureşti.

Dercizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a cerut Tribunalului Bucureşti lămuriri în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările