Şeful secţiei de Ginecologie a Spitalului CF2: „A fost folosită aceeaşi seringă şi la Amelia şi la Alice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că ustensilele medicale ce ar trebui să fie de unică folosinţă sunt utilizate frecvent la mai multe pacienţi pentru a se face economie. Femeile evită în ultimele luni Spitalul CF2, de teama infecţiilor. Reprezentanţii Secţiei de Obstretică-Ginecologie din cadrul Spitalului CF2 spun că prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu şi Alice Preda, cele două paciente care au intrat în şoc septic şi apo

Medicul Cristian Gherasie, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului CF2, a precizat însă că cele două paciente nu au intrat în contact direct cu seringa.

„Singurul element comun a fost o seringă cu ser anestezic. O jumătate din cantitatea de ser a fost injectat în branula Ameliei şi cealaltă jumătate a fost injectată în branula celeilalte paciente, Alice, înainte de a fi operate”, a povestit pentru „Adevărul de Seară”, dr. Cristian Gherasie, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie.

Medicul a spus că seringa nu le-a atins propriu-zis pe cele două paciente pentru că serul a fost injectat în branulă, nu direct în venă. „Seringa a fost încărcată cu ser înainte de a începe intervenţia aşa că în acest interval de timp germenii s-au dezvoltat iar între cele două intervenţii a mai fost un răstimp în care contaminarea a avansat”, a mai spus medicul.


Bacteria, o necunoscută pentru medicii români

Astfel, Amelia Antoniu şi Alice Preda, pacientele care veniseră pentru nişte intervenţii minore la CF2 în urmă cu două luni, au fost infectate cu bacteria Burkholderia cepacia. Cele două femei au intrat în şoc septic şi apoi în comă, fiind transferate la Spitalul Universitar de Urgenţă. Alice se află şi acum în spital dar din cauza infecţiei nu va mai putea face copii.

Amelia a fost externată în urmă cu două săptămâni iar săptămâna trecută a fost la Viena pentru a face un nou set de analize.
„Eu am bănuit că ustesilele de unică folosinţă, catetere, seringi sau mănuşi au fost infectate iar acum mi s-a confirmat. Bacteria aceasta provine din China, de acolo de unde sunt aduse şi aceste produse”, a spus Amelia.

Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de medicul Cristian Gherasie: „Noi acum am auzit pentru prima dată de această bacterie. Se pare că ea provine din China dar la noi nu au mai fost astfel de cazuri”, a mai spus Cristian Gherasie, fără a putea explica dacă seringile au fost infectate din ţiplă sau au fost contaminate după desigilarea lor.

Pacientele fug de Spitalul CF2

Utilizarea ustesilelor medicale de unică folosinţă la mai mulţi pacienţi este o practică obişnuită la CF2. La ancheta făcută de minister s-a descoperit că medicul care a făcut intervenţiile în ziua în care Amelia şi Alice au venit la spital a folosit acelaşi specul de plastic la mai multe paciente, nu şi la cele două. Scandalul în care a fost implicat spitalul în urma acestor infecţii a pus pe fugă pacientele. Surse din spital spun că în ultimele două luni, numărul femeilor care au venit pentru consultaţii şi intervenţii la CF2 a scăzut cu peste 70%.


Corina Chiriac a cântat pentru Amelia

Corina Chiriac şi artişti ai Teatrului de Operetă din Capitală au cântat aseară pentru colega lor, Amelia Antoniu, în cadrul unui spectacol care a avut loc la Sala Dalles din Capitală. Prim-solista a urcat pe scenă, pentru prima dată după două luni de când s-a infectat, şi a mulţumit tuturor celor care au fost alături de ea în această perioadă. "Vă doresc din suflet să simţiţi câtă dragoste am simţit eu, fără să treceţi prin asemenea încercări", a spus artista.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite