Şfinţii Martiri Brâncoveni, omagiaţi la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc la metrou FOTO Arhivă
Evenimentul va avea loc la metrou FOTO Arhivă

Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la martiriul domnitorului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu, precum şi a fiilor acestuia. Astfel, pe 6 noiembrie, în staţia de metrou care îi poartă numele va fi organizat un eveniment în cadrul căruia va fi omagiat.

Evenimentul va avea loc în intervalul orar 16.00-17.00 - în staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, unde vor fi omagiaţi Sfinţii Martiri Brâncoveni. Aici va fi prezent şi Preacucerniculul preot lect. dr. Aurel Mihai, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care va vorbi despre singurul domnitor român care a preferat moartea mucenicească şi martirică în locul renunţării la credinţa strămoşească ortodoxă. Sfinţenia domnitorului a intrat în conştiinţa populară şi, pentru jertfa sa şi a fiilor săi, Biserica Ortodoxă Română i-a canonizat pe Sfinţii Mucenici Brâncoveni.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Înalta binecuvântare evenimentului festiv de inaugurare a plăcii comemorative Constantin Brâncoveanu, oferită de Arhiepiscopia Bucureştilor, acesta fiind punctul culminant al evenimentului. Programul liturgic va cuprinde Rugăciunea la binecuvântarea unei plăci comemorative, iar răspunsurile vor fi date de Corul „Cantus Domini“ al Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi.

Cei care vor lua parte la eveniment vor avea parte şi de câteva momente susţinute de tineri artişti de la liceele de muzică „Dinu Lipatti” şi „George Enescu”, prezentaţi de Asociaţia „ARTA nu muşcă”.

„Fotografia reprezintă o formă de comunicare a artei în spaţiul public. Am realizat cu sprijinul firmei Euromedia expoziţia foto „Brâncovenii” –  pe care vă invităm să o admiraţi în staţie până la sfârşitul acestui an“, anunţă conducerea Metrorex.

Constantin Brâncoveanu a ctitorit lăcaşuri de cult şi laice, a tipărit şi răspândit cărţile Bisericii. Având în vedere contribuţia sa majoră în istoria şi cultura naţională, anul 2014 a fost declarat de către Guvernul României  „Anul Brâncoveanu“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite