Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Şoferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureştiului. Viceprimarul Capitalei: Nu ai voie să-ţi laşi maşina pe spaţiul verde sau pe trotuare

5
6 Jul 2022 12:59:12
Autor: Cristina Morozan
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Începând cu luna august şoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul Capitalei sau pe trotuar, a anunţat viceprimarul Stelian Bujduveanu. Potrivit lui, serviciul va fi digitalizat se vor pune parcometre şi bariere automate, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancţionaţi.

„Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancţionaţi cu o suprataxă şi li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine şi-a plătit parcarea şi cine nu, din maşini electrice, cu ajutorul unei aplicaţii care citeşte numerele de pe plăcuţele de înmatriculare, aşa cum se întâmplă în alte capitale europene, a precizat Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat HotNews.ro.
 
Potrivit viceprimarului, investiţia va costa 26 milioane lei, iar scopul este digitalizarea serviciului municipal de parcare.
 
„Vorbim pentru prima dată de investiţii în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare şi de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul şi ieşirea din parcare rapid şi eficient. Practic, este vorba despre crearea unui serviciu de parcare modern”, a afirmat Stelian Bujduveanu.
 
Potrivit lui, Primăria Capitalei administrează în prezent aproximativ 13.000 de locuri de parcare şi îşi propune să ajungă la 30.000 de locuri în zona centrală. 
 
„În prima etapă acţionăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea maşinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ţi laşi maşina pe spaţiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea şi suprataxarea acelor oameni care lasă maşina pe un loc de parcare marcat şi nu plătesc tariful aferent”, a explicat viceprimarul Capitalei.
 
Potrivit lui Stelian Bujduveanu vor fi ridicate maşinile celor care vor încalca regulile şi se vor bloca roţile, iar Brigada Rutieră îi va amenda pe şoferii daţi.
 
Conform viceprimarului s-au găsit soluţii şi pentru riverani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Just Joe
6.07.2022, 14:11:29

Foarte bine. Asa trebuie facut. Mai mult, in alte tari treaba merge astfel: Fiecare aparat de taxare raspunde, desigur, de doua locuri (este pus unul intre doua spatii de parcare). Fiecare astfel de aparat raporteaza, atunci cand i se cere, situatia "ocupat", adica platit, sau "liber". Din cand in cand trece cate o masinuta a primariei pe acea strada, si un aparat din masina intreaba, conform unui protocol simplu de comunnicatii wireless, ceva de genul - Statie, da-mi ID-ul ! - ID = ..... - Care este ocuparea ? - Stanga = platit pana la ora X, dreapta liber. Daca salariatul din masina vede ca in dreapta se afla o masina desi statia spune ca dreapta este liber, coboara din masinuta lui, face o poza la care se ataseaza in mod automat raportul statiei cu pricina, si iti pune felicitarea in geam. Aruncarea felicitarii NU este scuza de neplata. Nu poti spune deci ca nu ai gasit-o, nu ai vazut-o. Amenda se duce nu la "faptas", ci la proprietarul inregistrat al masinii. Amenda este atacabila NUMAI in justitie. Amenda creste daca este atacata dar faptasul pierde procesul (asta ca sa nu ataci amenda asa, ca sa incerci ca poate-poate, si sa aglomerezi astfel tribunalele). Amenda este suficienf de mica asa incat sa nu iti renteze sa o ataci decat in cazul in care esti ferm convins ca ai dreptate, si ai dovezi (cheltuielile de judecata sunt mai mari decat amenda), dar suficient de mare ca sa o simti. Desigur, daca ataci cu succes, nu vei plati cheltuielile de judecata, ci le va plati primaria. Amenda este executorie, adica daca nu o platesti, ti se pune poprire. 100% corect. Si functioneaza perfect. De ce la noi nu se poate ?

+3 (5 voturi)
Winkler Johann
6.07.2022, 15:28:58

Ce-mi plac mie romanache care traiesc prin Europa spaland la *ur mosi sau culegand capsuni si care ne dau lectii de ,,civilizatie" dar cand vin in Romanica le omoara pe ,,seminte de dovleac cu sare avem, bajetl", se rup pe manele, arunca gunoiul pr geam din masina sau din apartament, fac gratare in fata blocului si in general o ard neaos, romaneste!

-2 (6 voturi)
Razvan.
6.07.2022, 17:21:57

Si de ce noi suntem speciali si nu putem aplica aceste reguli daca la altii functioneaza. Si neaosii aia de care zici tu or sa plateasca daca se comporta asa cum spui.

+3 (3 voturi)
Just Joe
6.07.2022, 18:05:16

Winkler Johann Daca te refereai la mine in comentariul tau, ai gresit pe toata linia. Nimic din ceea ce spui nu mi se potriveste. E fun sa-ti dai cu presupusul aiurea, nu-i asa ?

+2 (2 voturi)
Stan Toma
7.07.2022, 06:13:03

Tare ma tem ca se vor face abuzuri si nedreptati .

Modifică Setările