A fost inaugurat cel mai modern complex educaţional din învăţământul preuniversitar de stat din Capitală. Cât a costat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 4 al Capitalei a fost reabilitată fosta Şcoală Generală Nr. 100 - Colegiul Tehnic „Petru Rareş”, absorbită de Şcoala Gimnazială nr. 190. Costurile reabilitării şi modernizării s-au ridicat la aproximativ 2 milioane de euro. Complexul educaţional cuprinde scoală, grădiniţă şi after-school.

Primăriei Sector 4 a transmis vineri un comunicat în care a anunţat că interiorul clădirii complexului educaţional din sectorul 4 al Capitalei a fost complet refăcut. Toate sălile de curs au parchet nou, mobilierul vechi a fost schimbat cu unul modern, instalaţiile termice şi electrice au fost înlocuite. În plus, a fost refăcut şi exteriorul clădirii care beneficiază de prima faţadă ventilată, pentru o mai bună circulaţie a aerului şi asigurarea unui climat propice în sălile de clasă, informează news.ro. 

Pe lângă reparaţii şi modernizări, au fost derulate şi lucrările necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu. Şcoala (care este avizată ISU) beneficiază de un sistem nou de detectare a incendiilor, instalaţia de hidranţi a fost refăcută, uşile vechi au fost înlocuite cu unele antiincendiu, rezistente la foc timp de 90 de minute. Întrucât, în baza Ordinului de Ministru al Educaţiei Naţionale, nr. 4912/23.08.2019, în acelaşi imobil funcţionează de acum şi o grădiniţă, peste 7,2 milioane de lei (peste 1,5 milioane de euro) au fost investiţi în reconversia funcţională a clădirii.

Sălile de clasă de la parterul clădirii au fost dotate cu mobilier adaptat vârstei copiilor, grupurile sanitare au fost refăcute, pentru a putea fi utilizate de copiii de la grupa mică, s-au amenajat un cabinet medical şi un izolator, a fost înfiinţat un oficiu pentru hrana copiilor. Mai mult, în curtea unităţii de învăţământ au fost create spaţii de studiu, cu o suprafaţă de peste 40 de metri pătraţi şi o capacitate de aproximativ 80 de locuri într-un modul de tip after school, în care au fost investiţi peste 500.000 de lei şi în care, în anul şcolar 2019-2020, vor fi relocate trei grupe ale Grădiniţei Nr. 30, pe perioada lucrărilor de consolidare, modernizare şi extindere ale clădirii în care a funcţionat până acum.

Au fost amenajate atât un loc de joacă, cu o suprafaţă de 200 mp, cât şi un loc de recreere, cu o suprafaţă de 2.000 de mp.Potrivit Primăriei Sectorului 4, pentru al doilea an consecutiv, Patrula Şcolară va asigura paza copiilor care învaţă în grădiniţele, şcolile şi liceele din sector.Singura structură de pază şi protecţie din România, dedicată exclusiv siguranţei elevilor,va avea la dispoziţie în acest an, un număr de 35 maşini inscripţionate, atât cu însemnele Poliţiei Locale Sector 4, cât şi cu cele specifice, precum şi un efectiv de aproximativ 76 de agenţi, care vor patrula în perimetrul unităţilor de învăţământ, în fiecare zi, pe toată perioada orelor de curs, în intervalul orar 08.00-19.00, pentru a-i feri pe copii de posibilele incidente. Acestor dotări li se adaugă şi alte 6 maşini speciale de intervenţie rapidă, în caz de necesitate.

Începând din 2016,  Primăria a investit peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) în reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ.Pentru anul 2020, sunt luate în calcul învestiţii de peste 82,5 milioane de lei (aprox. 17,5 milioane de euro), necesari pentru a continua lucrările începute. În acest sector al Capitalei funcţionează 58 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, la care sunt înscrişi aproximativ 40.000 de copii, şcolari şi preşcolari.


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite