A început procesul "fiicei din flori" a lui Adrian Păunescu. Vezi ce le-a cerut judecătorilor la primul termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Bârlea, grefiera de la Tribunalul Bucureşti care susţine că este fiica „din flori“ a poetului Adrian Păunescu, s-a prezentat astăzi pentru prima oară la Judecătoria Sectorului 1 în procesul de stabilire a paternităţii. Femeia a înaintat un dosar către instanţă în care cere să fie recunoscută calitatea sa de fiică a scriitorului.

„Adevărul de Seară“ v-a prezentat, în exclusivitate, în urmă cu 4 luni, că o bucureşteancă cere magistraţilor să fie recunoscută oficial drept fiica poetului: EXCLUSIV O grefieră de la Tribunalul Bucureşti susţine că e fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu

Coadă la averea lui Adrian Păunescu

Dacă Andreea Bârlea s-a prezentat la proces împreună cu avocata Raluca Păşcuţ, din partea lui Carmen şi a lui Andrei Păunescu nu a fost prezent decât avocatul Bogdan Dumitru. Acesta a cerut instanţei amânarea pronunţării pentru a putea studia actele depuse la dosar. De asemenea, a cerut ca următoarea şedinţă să se facă cu „uşile închise“.

„Familia Păunescu dar şi doamna Andreea Bârlea doresc desfăşurarea procesului în şedinţă secretă. Nu se doreşte mediatizarea acestui caz“, a subliniat reprezentantul legal al familiei Păunescu.

Doreşte să preia numele de familie al poetului

Avocata Păşcuţ a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că cele două părţi s-au întâlnit de mai multe ori înainte de proces şi că membrii familiei Păunescu nu contestă calitatea Andreei Bârlea de fiică a poetului.

„Nu există o contestare a paternităţii Andreei, relaţia dintre ea şi Adrian Păunescu fiind cunoscută de ceilalţi membri ai familiei de când era mică. Clienta mea doreşte, de asemenea, schimbarea numelui din Bârlea, în Păunescu“, a explicat avocata. Ea a adăugat că se va discuta, evident şi despre testament, dar este mult prea devreme.

Azi-dimineaţă au fost depuse două cereri la dosar: una precizatoare şi una completatoare, în care au fost introduse două noi capete. Judecătoarea s stabilit ca următorul termen să fie la 20 aprilie.

Contactată de reporterii „Adevărul de Seară“, Andreea Bârlea nu a vrut să comenteze cele întâmplate.

Procesul, la câteva zile după moartea poetului

Andreea Bărlea a depus întâmpinarea la Judecătoria Sectorului 1 la data de 10 noiembrie, la doar câteva zile de la moartea poetului Adrian Păunescu la vârsta de 67 de ani. Scriitorul are trei copii recunoscuţi: Andrei, Ioana şi Ana-Maria.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite