A murit cel mai bătrân general din Armată. Avea vârsta de 107 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul de Brigadă în rezervă, Nicolae Dumitrescu a murit luni, la venerabila vârstă de 107 ani.El a luptat în ambele războaie mondiale. Bătrânul a fost înmormântat în cimitirul Ghencea Militar.

Citește și: BĂTAIE DE JOC: La 107 ani, pus de Primărie să urce 5 etaje pe scări

Generalul în rezervă Nicolae Dumitrescu a murit luni, după ce a făcut un atac cerebral. Bătrânul se mutase de curând într-un bloc pus la dispoziţie de Primărie, după ce locuinţa din centrul Capitalei în care stătea încă de la începutul anilor 1930 a intrat în reparaţii.

El stătea la etajul cinci al imobilului şi trebuia să urce pe jos până la apartament, din cauză că lifturile nu funcţionau. De altfel, rudele militarului susţin că asta l-a răpus.

În urmă cu un an, bătrânul a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“ în care spunea că secretul longevităţii sale era cumpătarea. În primul rând, el nu lua niciun medicament şi nu mânca orice.

„N-am ţinut şi nici n-o să ţin regim niciodată. De băut, n-am mai băut alcool de 40 de ani, şi tutunul l-am lăsat pe la 27-28 de ani", explica generalul forma bună pe care o avea.

Burlac la 107 ani

Nepoata lui spunea că, pentru orice problemă de sănătate, „nea Nelu" recomanda spirtul, pe care-l considera bun la toate. „A făcut analizele de curând şi este sănătos tun", spunea ea. El a făcut sport şi, spunea mai în glumă mai în serios, că a ajuns la venerabila vârstă de 107 ani pentru că nu s-a căsătorit niciodată.

„Nea Nelu" a luptat în ambele războaie mondiale şi s-a remarcat pe frontul din Odessa în Al Doilea Război Mondial.

Bea cafea la restaurant

Cu toate că nu se afla la prima tinereţe şi nici la a doua, bătrânul avea aceleaşi tabieturi ca ale crailor din ziua de azi: bea în fiecare dimineaţă câte un ceai preparat chiar de el, se plimba aproape zilnic şi din când în când se mai oprea la un local de pe bulevard să servească o cafea.

Din când în când lua masa la un restaurant din apropiere. „Merg de aici de la Sfântul Gheorghe până la Spitalul Colţea, traversez prin pasajul de la Universitate, mai merg până la Piaţa Unirii, mă opresc la o cafea şi plec acasă", spune generalul în vârstă de 107 ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite