Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

A patra zi de grevă la STB. Maşinile nu au ieşit pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan. Mesajul conducerii STB pentru grevişti

12
23 Jan 2022 08:13:20
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Transportul în comun nu funcţionează nici duminică în Capitală, şoferii de Societatea de Transport refuzând să iasă pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anunţă că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

Protestul continuă, deşi a fost declarat ilegal printr-o decizie a instanţei.

Sâmbătă după-amiază, directorul general Adrian Criţ a avertizat că orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolvenţă.

”Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tuturor salariaţilor. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat. În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie a decis, ca soluţie de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajaţii care vor intra de astăzi în traseu, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală. Toţi salariaţii care vor împiedica accesul în traseu a altor colegi, vor fi cercetaţi disciplinar conform Regulamentului Intern”, a transmis Criţ.

Tot sâmbătă, au fost conflicte între şoferii care voiau să reia lucrul şi cei care voiau continuarea grevei, primarul general Nicuşor Dan anunţând înfiinţarea unui număr de telefon special pentru semnalarea unor astfel de situaţii, astfel încât poliţia să intervină.

Sâmbătă seară, Nicuşor Dan a afirmat că Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate şi că la numărul de telefon dedicat au fost deja primite reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care vor să iasă pe traseu.

Sâmbătă seară, şi sindicatul din STB condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu, a transmis printr-un comunicat că nu a iniţiat şi nu a organizat protestul angajaţilor şi ca s-a poziţionat ca un factor de echilibru şi ca avertizor care a adus la cunoştinţa conducerii nemulţumirile salariaţilor. Ei l-au acuzat pe Nicuşor Dan că încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, în loc să vină cu soluţii pentru aplanarea conflictului, pe care ei îl numesc ”spontan”. Sindicalişţtii au avertizat încă de sâmbătă seară că duminică dimineaţă vor decide dacă ies pe traseu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Ţepeş
23.01.2022, 08:32:17

Totuși, de ce fac grevă vatmanii și șoferii? Bine, știu, PSD, sindicate, etc., dar care sunt revendicările? "Nu știm și nu ne interesează?"

-22 (24 voturi)
Ionel Marcu
23.01.2022, 08:49:34

Vor salarii și mai mari, salarii care ajung și la 8.000 lei net, cu ore suplimentare (bănuiesc că nu mai mult de 32 de ore lunar, cât permite legea). Mai vor și alt director, care să nu-și bage nasul în furturile de motorină și piese. Nu se poate ce vor ei, mai ales într-o firmă ce lucrează în pierdere.

+10 (12 voturi)
Costica vasile
23.01.2022, 08:38:45

Greva spontana . Dosare penale...au exemplu de la cfr unde cam la fel a demarat...dar repede rezolvata situatia de Grindeanu. Merge bine treaba !

+2 (2 voturi)
Ionel Marcu
23.01.2022, 08:59:13

Liderul sindical nu-și asumă răspunderea, știe că au comis ilegalități și poate avea probleme cu Justiția, după care poate rămâne doar consilier PSD. Până în 2024, când îl va face PSD deputat, ca pe escrocul Rădoi.

+9 (9 voturi)
muresan anna
23.01.2022, 09:15:59

Cand un pesedist spune ca a fost un factor de echilibru, ceva nu-i adevarat. Doar si Radoi a fost un factor de echilibru......in mintea lui.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările