Acţiune pro Basarabia în Capitală: sute de oameni „au murit“ într-un flashmob

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sută de oameni au participat, vineri, în Bucureşti, la un flashmob inedit organizat în faţa statuii regelui Carol I. Întregul eveniment a durat cinci minute şi a fost intitulat „Blitz peste timp“, reamintind românilor de ziua ocupaţiei sovietice a Basarabiei, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa.

„Blitz peste timp“ a început cu un moment de reculegere şi a fost acompaniat sonor cu ajutorul unui student de la Conservator, care a interpretat o piesă funerară.

Cei care au participat la eveniment au purtat bluze închise la culoare, negre, în semn de doliu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în aceste provincii româneşti.

Oamenii care au luat parte la eveniment „au căzut morţi“ în faţa statuii lui Carol I de pe Calea Victorie. La sfârşitul acţiunii, cele aproximativ 100 de persoane au plecat spre diferite părţi ale Bucureştiului, încercând să obţină semnături pentru o lege care, spun participanţii evenimentului, ar putea să „readucă Basarabia acasă“.

Întreaga acţiune a fost organizată de Platforma Civică Acţiunea 2012, mai multe organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu ţara noastră.

Pe aceeaşi temă:

Flashmob pe faleza din Tulcea, de Ziua Dunării

Flash mob de doliu la Timişoara: 73 de ani de la ruperea Basarabiei de România

Ultima strigare pentru flashmob-ul pe muzică populară de sâmbătă seara: s-au înscris deja peste 250 de participanţi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite