Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Aeroportul Henri Coandă va avea un ambulift performant pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii

0
8 Aug 2019 16:47:08
Autor: Iulia Cimpoeru

Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost dotat cu un ambulift de ultimă generaţie care va fi folosit pentru deservirea pacienţilor cu mobilitate scăzută. Costurile echipamentului „Ambulift“ s-au ridicat la suma de 350.000 de euro, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Echipamentul „Ambulift“  achiziţionat de Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) va permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului (şi invers), atunci când aeronava se află parcată pe o poziţie îndepărtată, pe platformele aeroportului

„Persoanele cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul Henri Coandă beneficiază de servicii profesioniste de asistenţă, în conformitate cu Regulamentul UE 1107/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului. În anul 2018 au beneficiat de astfel de servicii un număr de circa 49.869 pasageri, iar în primele 6 luni din 2019 - 25.161”, menţionează reprezentanţii CNAB.

Echipamentul „Ambulift“ a costat aproximativ 350.000 euro (1,65 milioane lei). Acesta se adaugă celor trei existente şi va creşte semnificativ calitatea serviciilor şi operativitatea în deservirea pasagerilor cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul.

Totodată, CN Aeroporturi Bucureşti a demarat procedurile de achiziţie a două noi autospeciale pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă, respectiv a unor cărucioare dedicate non-metalice, care permit trecerea prin filtrele de control de securitate fără disconfort pentru ocupant.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările