Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Aflată în faliment, Primăria Capitalei a început tăierile-fulger de buget

25
20 Jun 2019 19:08:10
Autor: Elena Deacu
FOTO Inquam /George Călin
FOTO Inquam /George Călin

Primăria Capitalei a început să trimită notificări instituţiilor din subordine cu privire la reduceri-fulger de bugete, în condiţiile în care administraţia municipiului Bucureşti este în faliment.

Actriţa Maia Morgenstern a publicat joi notificarea prin care Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat Teatrul Evreiesc de Stat că îi va reduce bugetul cu jumătate de milion de lei. PMB a trimis notificarea miercuri, la ora 15:27, cerând tetrului să trimită o propunere de reducere de buget până a doua zi, la ora 10.00.

 „Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite, Administratorului Public şi D.G.E. şi ţinând cont de execuţia bugetului local al Municipiului Bucureşti la data prezentă, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentaţi propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 în forma tabelară conform clasificaţiei bugetare, cu suma de 500.000 lei.

În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituţiei dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu.

Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda.

Avem rugămintea să ne confirmaţi primirea acestui e-mail şi să ne transmiteţi un număr de înregistrare”, arată notificarea, publicată de Maia Morgenstern.

Faliment nedeclarat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut recent că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Concret, edilul Capitalei a susţinut că nu poate fi asigurată funcţionarea curentă a primăriilor şi că în prezent facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu fi considerate restanţe.  

Gabriela Firea a fost întrebată ce implică situaţia de „faliment nedeclarat”, iar primarul general al Capitalei a explicat că la aici se ajunge „în momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă, să îţi plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice. Facturile rămân neînregistrate, ca să nu intri pe arierate".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Tomescu Tom
20.06.2019, 19:27:09

Madam Pandele și-a anulat si mărirea ei de salariu ?? Sau ale salariilor colegilor ei din primarie ? :)))

+13 (13 voturi)
Alfa Omega
20.06.2019, 20:12:19

Cu g(r)abita in faliment , dupa ce tot ea arunca cu banii in stranga si dreapta !Halal capitala condusa de o promterista !

+13 (15 voturi)
inuendo
20.06.2019, 20:22:34

Semnele dezastrului... programul pzd... din scoarță-n scoarță.

+11 (11 voturi)
kitty kat
20.06.2019, 20:48:32

Ceva donatii pt. Mitropolie ? Ceva tåieri din salariile nesimtite ale celor din primårie?

+10 (10 voturi)
Un cititor
20.06.2019, 20:49:17

"Actriţa Maia Morgenstern a publicat joi notificarea prin care Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat Teatrul Evreiesc de Stat că îi va reduce bugetul cu jumătate de milion de lei. PMB a trimis notificarea miercuri,..." Cautati banii in pomene : vouchere pt bicilete in cateva randuri - toti bosorogii au venit de la 2 noaptea cu toata familia, au devenit deodata sportivi, vacante in Grecia, tot pt batranei care au facut-o apoi pe Firea "albie de porci" pt conditiile de cazare de acolo, unde, colac peste pupaza fusese si un incendiu (absolut un parjol ) de proportii. Apoi chermezele de muzica populara nesfarsite, pe care le dadea Tuta -Firea, trusoi pt mame, un dar pt tinerii casatoriti -toate, absolut toate tintite pt o categorie cat mai variata ca cea cu sarma-n colon, cu gura mare dar cu rezultate zero, sa-si poata consolida pozitia. Mutu isi facea televizie la 6, a fost prima lui grija dupa inscaunare, sa-l vada lumea de frumos -dar un bloc nu a reabilitat, iar cel de la 5 -parca Florea dadea spectacole pe milioane de euro in sectorul cel mai sarac, (precum facea si predecesorul sau, PSD-ist si el Goagal) dar nu putea asigura unor necajiti carora le arsese blocu, tot din cauza celor care nu si-au facut treaba corect -mafiei- le arsese blocul, nu le putea asigura spatii de locuit. E bine prostimea voteaza. Cand ai asa catastrofe in fruntea oraselor, a tarii se produc drame. Dar se tin mai departe de ciolan, raspund obraznic la acuze, cu o nesimtire fara egal. Uite ca au reusit si trebusoara asta sa bage capitala in faliment, ca de,.... de ce sa fie doar Radetul ?! Oricum, capitala este "praf", apa calda , si curentul electric ti se opresc cand ti-e lumea mai draga ! Iar mizeria este la ea acasa, tantari, sobolani etc..... E bine, mafiotul e la loc sigur, dar Tutele lui, au ramas, produc efecte (dezastre), ne-a pricopsit cu ele. Sa vedem unde sunt asistatii, poate ne mai aranjeaza si la viitoarele alegeri deoarece unii sufera de grandomanie, indolenta si prostie si nu ies la vot.

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările