Aflată în faliment, Primăria Capitalei a început tăierile-fulger de buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam /George Călin
FOTO Inquam /George Călin

Primăria Capitalei a început să trimită notificări instituţiilor din subordine cu privire la reduceri-fulger de bugete, în condiţiile în care administraţia municipiului Bucureşti este în faliment.

Actriţa Maia Morgenstern a publicat joi notificarea prin care Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat Teatrul Evreiesc de Stat că îi va reduce bugetul cu jumătate de milion de lei. PMB a trimis notificarea miercuri, la ora 15:27, cerând tetrului să trimită o propunere de reducere de buget până a doua zi, la ora 10.00.

pmb notificare taiere buget teatrul evreiesc

 „Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite, Administratorului Public şi D.G.E. şi ţinând cont de execuţia bugetului local al Municipiului Bucureşti la data prezentă, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentaţi propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 în forma tabelară conform clasificaţiei bugetare, cu suma de 500.000 lei.

În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituţiei dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu.

Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda.

Avem rugămintea să ne confirmaţi primirea acestui e-mail şi să ne transmiteţi un număr de înregistrare”, arată notificarea, publicată de Maia Morgenstern.

Faliment nedeclarat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut recent că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Concret, edilul Capitalei a susţinut că nu poate fi asigurată funcţionarea curentă a primăriilor şi că în prezent facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu fi considerate restanţe.  

Gabriela Firea a fost întrebată ce implică situaţia de „faliment nedeclarat”, iar primarul general al Capitalei a explicat că la aici se ajunge „în momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă, să îţi plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice. Facturile rămân neînregistrate, ca să nu intri pe arierate".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite