Ajută-ne sa prezentăm proiectul „Drumuri Verzi în Bucureşti” la VeloCity!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de 2 ani, OPTAR a prezentat Primăriei soluţii de realizare a infrastructurii pentru pietoni şi biciclete în Bucureşti. Iar în urmă cu un an, am solicitat administraţiei să colaboreze pentru implementarea proiectului. Încă nu am primit vreun răspuns. În schimb ne-au răspuns francezii care se ocupă de organizarea celei mai mari conferinţe din domeniu.

Drumuri Verzi în Bucureşti (DVB) este proiectul care propune identificarea, implementarea şi modernizarea unei reţele de drumuri accesibile pietonilor şi bicicliştilor. Bucureştenii s-au implicat voluntar în acest proiect iar anul trecut, pe baza documentaţiei elaborate, au identificat 33 de km de astfel de drumuri care pot face parte din această reţea.

Dacă Primăria Municipiului Bucureşti nu şi-a manifestat interesul pentru acest proiect, organizatorii Conferinţei VeloCity ne-au invitat la Nantes (Franţa) pentru a prezenta proiectul ca model de bună practică. Însă asociaţia OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) nu poate suporta costurile deplasării, activităţile noastre din ultimii 4 ani fiind desfăşurate în totalitate în regim de voluntariat.

De aceea am lansat o campanie publică de strângere de fonduri, prin Bursa Binelui. Până astăzi a fost donată suma de 2565 lei. Iar organizatorul Expobike ne-a anunţat că va suporta plata cazării echipei la Nantes. Din păcate, costurile deplasării cu avionul cresc odată cu apropierea datei de plecare (1 iunie). Trebuie precizat că donaţiile efectuate prin Bursa Binelui nu sunt comisionate.

Drumuri Verzi în Bucureşti (DVB) este singurul proiect românesc de realizare a infrastructurii pentru biciclete selectat vreodată la Conferinţele VeloCity. Participarea DVB la VeloCity 2015 (Nantes, Franţa) oferă posibilitatea echipei de a se confrunta cu opiniile experţilor din toată lumea, validând soluţiile propuse. La fel de important este faptul că vom avea acces la cele mai noi proiecte elaborate peste tot în lume, putând utiliza informaţiile în realizarea infrastructurii din Bucureşti.

Asociaţia OPTAR a fost desemnată de echipa care realizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov să dezvolte strategia de încurajare a utilizării bicicletei. Beneficiarii acestei strategii vor fi administraţiile din Bucureşti şi Ilfov care, conform legii, vor fi obligate s-o implementeze.

Cei care vor să sprijine proiectul DVB şi activităţile OPTAR pot face donatii on-line şi ne pot ajuta cu transmiterea acestui articol către prietenii care şi-ar dori ca în Bucureşti să existe o reţea de drumuri pentru biciclete şi pietoni. Nu refuzăm sponsorizări din partea firmelor !

Vă mulţumim pentru ajutor !

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite