Aleea Şahiştilor, îmbogăţită cu biografii de şahişti celebri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Aleea Şahiştilor se găsesc, acum, informaţii despre biografiile şahiştilor celebri. FOTO Arhiva Adevărul
Pe Aleea Şahiştilor se găsesc, acum, informaţii despre biografiile şahiştilor celebri. FOTO Arhiva Adevărul

Pe Aleea Şahiştilor, din Cartierul Drumul Taberei, au fost expuse plachete cu informaţii referitoare la biografiile şi operele celor mai cunoscuţi şahişti români şi străini.

Începând cu săptămâna trecută, Aleea Şahiştilor a devenit mai reprezentativă: aici au fost expuse plachete informative cu privire la vieţile celor mai celebri şahişti. Modul inedit de informare urmează modelul din Parcul Romancierilor, care popularizează operele celor mai cunoscuţi romancieri români.

În textele expuse pe aceste plachete pot fi găsite informaţii biografice şi portretele celor mai cunoscuţi pasionaţi ai sportului minţii, români şi străini. Printre marii maeştri internaţionali prezentaţi se numără: Constantin Lupulescu, Elisabeta Polihroniade, Florin Gheorghiu, Ion Bălănel şi Gary Kasparov, cel mai tânăr jucător care a ajuns campion mondial la şah.

Aleea Şahiştilor, situată pe Strada Braşov, la numărul 20, a fost amenajată în vara acestui an ca spaţiu pentru activităţi recreative, odihnă şi relaxare.

Pe aceeaşi temă:

Destinul tragic al primului şahist român care l-a învins pe Bobby Fischer

FOTO Parc cu aspect occidental în faţa Bisericii Millenium. Restaurarea celui mai vechi monument a costat 15.000 de euro. Urmează Obeliscul Sf.Ecaterina

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite