Alertă la o şcoală din Capitală: Aproape 20 de elevi, suspectaţi de enteroviroză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi elevi al Şcolii 27 din Capitală sunt suspectaţi de enteroviroză. În aceste momente, Direcţia de Sănătate Publică efectuează verificări la şcoala respectivă, fiind aşteptate şi rezultatele analizelor elevilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti au precizat că între 16 şi 20 de elevi de la Şcoala 27 din Sectorul 2 al Capitalei sunt suspecţi de enteroviroză, informează mediafax.ro. 

Direcţia de Sănătate Publică se află în scoală pentru verificări şi, de asemenea, sunt aşteptate rezultatele analizelor elevilor. 

O mamă din Sectorul 2 al Capitalei, Adriana Pop, spune că, la şcoala nr. 27, unde învaţă copiii ei, între 16 şi 20 de elevi de la clase diferite sunt suspecţi de enteroviroză.

 Scrisoarea deschisă a mamei din Bucureşti:

„Scrisoare deschisă: Focar epidemic de enterocolită în Bucureşti

ATTN: Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile

Bună ziua,

Mă numesc Popa Adriana şi locuiesc în sector 2, Bucureşti. Copiii mei învaţă la şcoala gimnazială 27 din Capitală şi ieri am fost pusă în situaţia în care cel puţin 5-6 copii din clasele lor au prezentat simptome de enteroviroză: unii nu au venit deloc fiind duşi de părinti în camera de gardă, unii au vomitat la şcoală, un copil a leşinat...

În ultima săptămână părinţii din instituţiile de învăţământ şi îngrijire a copiilor (creşe, şcoli şi licee) din Bucureşti au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze. O creşă din sectorul 4 a fost închisă. La şcoala 27 din sectorul 2 a venit Salvarea. La liceul Dinu Lipatti sunt multe cazuri în care copiii prezintă aceleaşi simptome: stări accentuate de vomă, dureri de cap şi stare subfebrilă. Acestea sunt doar câteva dintre instituţiile despre care ştiu în mod direct.

Cu excepţia creşei Degeţica din sectorul 4 (care a dispus măsuri serioase de igienizare / dezinfectare), celelalte instituţii şi-au continuat liniştite activitatea ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Răspunsul şcolii 27 este că „au dezinfectat sălile de clasă cu un dezinfectant furnizat de asistentul medical”.

Protocolul indică faptul că, dacă sunt mai mult de 3 elevi într-o clasă ce prezintă simptomele unei boli contagioase, DSP trebuie sesizat şi trebuie analizată posibilitatea unui focar epidemiologic.

În acest context, vă solicităm:

1. Să ne comunicaţi dacă exista vreo unitate de învăţământ din Bucureşti care a sesizat DSP referitor la posibile focare de boli contagioase.

2. Să dispuneţi o investigaţie la şcoala gimnazială nr. 27 din Bucureşti şi să ne comunicaţi rezultatele acestei investigaţii (deoarece sunt informaţii de interes public).

Mulţumesc.

UPDATE:

1. Rog părinţii ai căror copii au prezentat simptome de vomă, dureri de cap şi stare subfebrilă să indice unităţile de învăţământ în care învaţă copiii lor. Vă rog! Aceste situaţii trebuie semnalate pentru igienizare şi dezinfecţie. Nu putem merge pe burtă tot timpul... Vă mulţumesc.

2. Creşa 'Degeţica' din sectorul 4 în fiecare vineri se bagă nebulizatorul. Părinţii sunt rugaţi să ia copiii pana la ora 17 şi se face dezinsecţia şi dezinfecţia întregii clădiri. Este minunat că mai există instituţii unde protocolul este unul sănătos şi serios. Tot la ei creşa a fost închisă atunci când au suspectat că există probleme. Părinţii au fost rugaţi să-şi ţină copiii acasă şi, între timp, ei au făcut dezinfecţie. Restul instituţiilor şi-au continuat funcţionarea ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat...

Până în acest moment avem pe lista:

- creşa 'Degeţica' sector 4, Bucureşti

- grădiniţa 235 din Bucureşti

- şcoala gimnazială 27, sector 2, Bucureşti

- şcoala gimnazială 81, sector 3, Bucureşti

- liceul Dinu Lipatti din Bucureşti

3: Direcţia de Sănătate Publică a sectorului 2 m-a informat că ei primesc notificări numai de la cele două spitale de infecţioase şi că nu ştiu nimic de situaţia de la şcoala gimnazială 27. Părinţii şi-au dus şi ei copiii la camera de gardă a spitalelor din jur, nu la spitalele de infecţioase. De unde să ştie părinţii că odraslele au simptomele unei boli infecţioase?! Şi, mai ales, dacă au apucat să-l ducă la alt spital, doar nu or să mute copilul la Balş numai pentru ca să crească statistica şi spitalul sa anunţe DSP! Deci, către DSP: dacă vreţi să ştiţi pe bune numărul de cazuri trebuie să aveţi raportări de la toate spitalele din Bucureşti! Şi raportările să poată fi centralizate în funcţie de areale geografice pentru ca să aveţi mai multe informaţii pentru cazul în care există un focar epidemic! De ce naiba aveţi baze de date?!"


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite