Amenzi de 60.000 de lei pentru terasele şi restaurantele din Herăstrău pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Patru din cele 7 restaurante sau terase verificate de poliţişti în parcul Herăstrău din Capitală au primit sancţiuni de aproape 60.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii  noului coronavirus, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţia Capilatei a verificat la 7 obiective cu profil alimentaţie publică - terasă /restaurant din zona Herăstrău. 

„Au fost constatate şi aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 120.500 lei, din care 14 pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 59.900. La 4 dintre locaţii a fost constată activitate de club, fapt pentru care au fost sancţionaţi pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020. Acţiunile vor continua”, se arată în comunicatul DGPMB.

La verificări au participat efective ale Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică, Jandarmeriei, Direcţiei  Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Tot sâmbătă, poliţiştii din Capitală au făcut controale în zona Pieţei Obor, precum şi în mijloacele de transport în comun, verificările vizând modalitatea în care bucureştenii respectă distanţarea socială şi obligativitatea de a purta măşti de protecţie în spaţii aglomerate.

Poliţia Capitalei a anunţat, pe data de 3 octombrie, că, împreună cu celelalte instituţii abilitate, va intensifica controalele care vizează respectarea măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus.

„Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, Poliţia Capitalei, cu suportul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, a Direcţiei de Sănătate Publică, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Poliţia Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite