AMTB, acuzată că favorizează mafia din taximetrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB) încalcă acte normative în vigoare referitoare la reglementarea serviciilor de transport public local, punând în pericol calitatea transportului şi siguranţa pasagerilor, se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi din România (ADTI) şi Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI).

Cele două asociaţii consideră că AMTB favorizează mafia din taximetrie ce doreşte monopolizarea transportului de pasageri în zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, relatează Agerpres.

"AMTB a fost încă de la început un moft politic al PDL creat doar pentru a smulge RATB-ul din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi nicidecum un proiect care să aibă ca referinţă centrală pasagerul, calitatea şi siguranţa unui transport public. Inclusiv din punct de vedere legal, AMTB încalcă acte normative în vigoare, ce prevăd în mod explicit cine poate reglementa aceste servicii şi ce înseamnă servicii publice, compensaţie. AMTB este înfiinţată în baza legii 92/2007 a serviciilor de transport public local şi are la bază definiţiile prevăzute în OUG nr. 109/2005, iar prevederile acesteia pot fi aplicate numai în ceea ce priveşte serviciile de transport public local desfăşurate pe raza administrativ teritorială a unei localităţi", se menţionează în comunicat.

Aceste asociaţii denunţă conducerea AMTB, aleasă în persoana lui Valentin Dobre, care a demarat modificarea proiectului ce vizează normele privind condiţiile de efectuare a serviciilor de transport public de persoane cu autobuzele în zona metropolitană Bucureşti. "S-a publicat pe site-ul ministerului (Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii n.r), actuala forma dictată domnului şef AMTB de către'băieţii deştepţi' din transportul de pasageri, forma care nu mai corespunde ideii iniţiale de confort şi siguranţă a pasagerilor ci doar intereselor celor ce de ani de zile fac legea în transporturi dupa propriile buzunare. Astfel, nu vom scăpa de microbuze, minibuze şi de evaziune fiscală, de înghesuială şi de mizerie, pentru că în acest haos politic, Ministrul Transporturilor nu este interesat de ceea ce se întâmplă în subordinea lui", se mai menţionează în comunicatul celor două asociaţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite