„Ana are mere mutante!” Protest în Capitală faţă de organismele modificate genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de tineri protestează împotriva organismelor modificate genetic. FOTO Adevărul
Zeci de tineri protestează împotriva organismelor modificate genetic. FOTO Adevărul

Zeci de persoane s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în zona Eroilor din Capitală, pentru un protest faţă de organismele modificate genetic. Deranjat de prezenţa presei în jurul său, un protestant a devenit violent. El a fost dus la Secţia de Poliţie pentru ca a refuzat să se legitimize.

„Vrem natură naturală", „Poftă bună la prânzul modificat genetic!", „Ana are mere mutante", „OMG ne modifică genetic" şi „Ştiulete modificat genetic", au fost mesajele transmise de protestatari, majoritatea tineri.

Protestatarii s-au deplasat în marş pe traseul Bd. Mihail Kogălniceanu - Bd. Regina Elisabeta - Piata Universităţii, cu oprire la Ministerul Agriculturii - Bd. I. C. Brătianu - Piaţa Unirii.

„Este un prim protest, care are în vedere informarea. Vrem etichetarea produselor la raft astfel încât să putem afla dacă vreunul dintre ingrediente a fost modificat genetic. Avem acest drept şi nu vom renunţa la el", a declarat unul dintre organizatori, Alexandru Alexe.

Potrivit acestuia, iniţiativele următoare vizează organizarea unor petiţii care vor fi înmânate autoriţăţilor competente. O femeie de 38 de ani a declarat că a venit la protest pentru că vrea să-i crească pe cei doi copii ai săi aşa cum a crescut şi ea, „natural, cu mâncare ţărănească", informează Mediafax.

Organizatorii protestului din Capitală sunt mai multe asociaţii ale societăţii civile, printre care ReGeneration, EcoRuralis, InfOMG şi Grupul de Iniţiativă „Activişti Fără Frontiere".


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite