Ani Creţu, doamna „Pinochio” pasionată de motoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În profesie, ca şi în viaţă, tânăra actriţă de teatru şi televiziune acceptă situaţiile neobişnuite când simte că îi pun la încercare talentul şi curajul.

De când era mică, Ani se juca de-a cântăreaţa şi spunea la toată lumea că atunci când va fi mare ea se va face actriţă. “Pe la vreo cinci ani, mă urcam pe un coteţ de iepuri din curtea casei noastre şi cântam până răguşeam. Cred că toţi vecinii învăţaseră pe dinafară <Fotoliul din odaie> al Mirabelei Dauer şi faimosul <Roata morii se-nvârteşte>, tot auzindu-mă pe mine cântând la un cocean de porumb”, îşi aminteşte, amuzată, actriţa.

De altfel, la 15 ani, când a intrat la liceu  a venit singură la Bucureşti, unde s-a stabilit şi unde a învăţat să se descurce singură şi, mai mult, să aibă parte de succes.

De la „Pinochio”, la „Dorobanţista”
Din anul 2000, Ani Creţu este actriţă a Teatrului pentru copii „Ion Creangă”. Aici ea joacă roluri de băieţi, precum cerşetorul Tom Canty din „Prinţ şi Cerşetor”, Pinochio, din spectacolul cu acelaşi nume, Karl din „Crăiasa Zăpezilor” şi...Motanul din „Motanul Încălţat”.

Dintre toate aceste personaje, Pinochio i-a adus o binemeritată recompensă, Premiul „Cea mai bună actriţă în rol principal” la Festivalul Internaţional al Teatrelor pentru Copii „Naj naj naj” de la Zagreb, în anul 2009.

„Pentru acest rol am făcut nopţi albe şi m-am luptat cu regizorul spectacolului, domnul Cornel Todea. Până la urmă am câştigat amândoi, pentru că <Pinochio> a luat şi Premiul pentru cel mai bun spectacol, anul trecut, la Zagreb”, spune actriţa.

Un capitol distinct în activitatea profesională a actriţei îl reprezintă serialele TV, unde Ani Creţu se implică total. Despre lucrul la serialele TV, Ani spune că nu este deloc uşor, dimpotrivă, „este foarte greu să faci, pe loc, un rol, adică imediat după ce ai primit dialogurile şi, când, tot imediat, începe filmarea, la care, de obicei, nu se prea trag duble”.

Cu rolul „Dorobanţistei”, logodnica lui Axinte, din „Vacanţa Mare”, Ani Creţu îşi câştigase faimă de „adevărată proastă”, fapt confirmat de modul în care o interpelau oamenii care o recunoşteau pe stradă.

Gospodină şi biker

Deşi munceşte în fiecare zi, de dimineaţa până noaptea, Ani nu-şi neglijează nici viaţa personală. Din anul 2008, de când l-a întâlnit pe Marcel Chiva, director de vânzări la Harley Davidson, ea şi-a descoperit noi talente. În primul rând a redevenit gospodină.

„Întotdeauna am ştiut să am grijă de casă şi să gătesc. Şi, deşi eu sunt o vegetariană convinsă, pentru Marcel gătesc mâncăruri tradiţionale, cu carne şi cu garnitură de murături. Cât priveşte recenta pasiune pentru mersul pe motocicleta Harley Davidson, tânăra nu-şi poate ascunde entuziasmul.

„Este ceva extraordinar. Ieşirile cu prietenii noştri bikeri, sau doar noi doi, fiecare pe Harley-Davidson-ul lui, ne recompensează toate eforturile. Mergem în locuri minunate şi ne simţim liberi şi fericiţi”, mărturiseşte tânăra. 

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ar păcea să joci şi alte roluri decât cele pentru copii?

În facultate am fost Julieta, Ofelia, Nora, Anna Karenina, Cleopatra şi multe alte eroine celebre. Am terminat facultatea cu 10, cunosc marile roluri şi bineînţeles că mi le doresc. În prezent, însă, ofertele vin mai ales dinspre televiziune şi nu sunt de refuzat.

Cum te simţi la Cinema Gloria, unde Teatrul Creangă este obligat să joace, în prezent, pe o scenă improvizată?

Este foarte dificil, plouă pe scenă, pereţii au igrasie şi în sală e frig. Din toamnă, când am părăsit sala ultramodernă din Piaţa Amzei, din cauza renovării clădirii, ne luptăm să rezistăm la Gloria. În aprilie, sper că ne vom muta la Sala Rapsodia.

Ce îi place
Ani Creţu iubeşte viaţa şi îi place să trăiască cu curaj. Iubeşte foarte mult animalele şi este foarte miloasă. De asemenea preţuieşte foarte mult prietenia adevărată.

Ce nu-i place
„Regret că oamenii uită că trăiesc o singură viaţa”, spune artista. Ea regretă că oamenii de astăzi nu au timp să-şi amintească ce au trăit şi nici să viseze la ce le-ar plăcea să trăiască.

Profil
Născută
: 2 noiembrie 1978, la 1 Decembrie, judeţul Giurgiu
Studii: Absolventă a Facultăţii de Teatru, clasa Cristina Deleanu, Universitatea „Luceafărul”
Familie: Necăsătorită


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite