ANM, prognoză specială pentru Bucureşti: ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ploaie torenţială în oraş / Shutterstock
FOTO Ploaie torenţială în oraş / Shutterstock

Meteorologii au emis o atenţionare de ploi torenţiale în Capitală, pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Potrivit prognozei ANM pentru Bucureşti, vor fi descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru capitală. În cursul după-amiezelor de sâmbătă şi duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 10 - 20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 23 - 26 de grade, dar pentru luni meteorologii anunţă temperaturi maxime mai scăzute, situate în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 14 grade.

Ploi torenţiale şi vijelii vor fi în aproape toată toată ţara. Meteorologii au actualizat, sâmbătă, codul galben.   

Meteorologii au anunţăt un weekend ploios şi dominat de vijelii, averse torenţiale şi grindină, la nivelul întregii ţări. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de furtuni, valabile pentru sâmbătă şi duminică, şi o informare de vremea rea la nivel naţional valabilă pană marţi seara.

La nivel naţional, primul cod galben de ploi torenţiale şi vijelii  intră în vigoare sâmbătă, 12 iunie, ora 11:00 şi este valabil până la ora 21:00.Al doilea cod galben emis de meteorologi este valabil  de duminică, 13 iunie, ora 02:00 până la ora 10:00.

ANM a mai emis şi o informare meteorlogică pentru intervalul 13 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 23:00, la nivel naţional, privind manifestări de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite