Aproape 10.000 de bucureşteni au participat la Noaptea Muzeelor. Primăria Capitalei va fi deschisă publicului încă o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Capitală, 50 de instituţii au fost deschise publicului la Noaptea Muzeelor Foto: Nicuşor Dan
În Capitală, 50 de instituţii au fost deschise publicului la Noaptea Muzeelor Foto: Nicuşor Dan

Aproape 10.000 de bucureşteni au vizitat Primăria Capitalei, muzeele şi casele memoriale din grija municipalităţii, precum şi Muzeul Temporar de New Media Art – RADAR 2021 în Noaptea Europeană a Muzeelor, a precizat, duminică, primarul general Nicuşor Dan.

„Aproape 10.000 de bucureşteni au vizitat Primăria Capitalei, muzeele şi casele memoriale din grija municipalităţii, precum şi Muzeul Temporar de New Media Art – RADAR 2021 în Noaptea Europeană a Muzeelor! În ciuda vremii schimbătoare, am avut parte de un flux important de vizitatori, în special tineri, care au vrut să descopere istoria Capitalei, moştenirea ei culturală, dar şi noile tendinţe ale artei contemporane.

Prin locaţii şi evenimente, cu ajutorul studiourilor multimedia, al proiecţiilor, al elementelor de sunet şi design, al inteligenţei artificiale, am reuşit să îmbinăm tradiţionalul cu modernul, pentru a oferi vizitatorilor experienţe diverse şi antrenante.”, a scris Nicuşor Dan pe paginasa de Facebook.

Potrivit lui, ca urmare a interesului bucureştenilor pentru Primăria Capitalei, care a participat pentru prima dată la Noaptea Europeană a Muzeelor, se va prelungi programul vizitelor cu încă o săptămână.

„Am hotărât să prelungim programul de vizitare şi să lăsăm deschise uşile primăriei pentru publicul larg încă o săptămână. Astfel, bucureştenii care nu au reuşit încă să ne viziteze vor putea face acest lucru în fiecare zi, până pe data de 20 iunie inclusiv, începând cu ora 17” a afirmat Nicuşor Dan.

PMB a ales pentru Noaptea Muzeelor să prezinte publicului două expoziţii despre istoricul clădirii şi al Bucureştiului.

La parterul clădirii, bucureştenii au putut vizita expoziţia „Uranus Acum” - o evocare şi o încercare de recuperare a spiritului cartierul Uranus, demolat de regimul comunist. La etajul 1, a fost amenajată o expoziţie dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea - fost Palat al Ministerului Lucrărilor Publice. La etajul 2, vizitatorii au putut urmări în format video proiectul de reconstrucţie în realitate virtuală a Muzeului Simu, demolat în perioada comunistă.

Sute de evenimente au fost organizate anul acesta la Noaptea Muzeelor în circa 190 de spaţii culturale din 73 de localităţi din ţară. În Capitală, 50 de instituţii au fost deschise publicului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite