Arena Naţională a fost modernizată. Cum a ajuns gazonul plin cu „muşuroaie de cârtiţă“ să fie tuns la două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu trei ani, Arena Naţională erau inaugurată cu mare fast odată cu partida dintre România şi Franţa. Spre surprinderea tuturor, gazonul stadionul din acel moment a fost de o calitate jalnică şi în timpul meciului părea că pe teren sunt zeci de muşuroaie de cârtiţă. Astăzi, la trei ani de la inaugurarea Arenei, Primăria Capitalei anunţă că stadionul a fost modernizat şi gazonul este unul de o calitate înaltă.

La trei ani după inaugurarea Arenei Naţionale, după ce gazonul de pe stadionul nostru a ajuns subiect de bancuri, municipalitatea anunţă cu surle şi trâmbiţe că cel mai mare stadion al României a fost modernizat.

„Ne aflăm în pragul sezonului competiţional de toamnă-primăvară, când vom avea meciuri ale echipei naţionale, ale echipelor de club în competiţii internaţionale şi pentru liga I. Practic, în trei luni vor fi în jur de 20 de meciuri. Mai mult decât atât, după cum bine ştiţi, Arena Naţională va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European 2020, drept pentru care trebuie să menţinem un standard performant la fiecare eveniment sportiv şi să aducem îmbunătăţiri în raport cu noile regulamente ale UEFA şi FIFA. Conform standardelor actualizate UEFA şi FIFA, ne menţinem poziţia de stadion Elite (cea mai înaltă categorie de clasificare). Concret, luând în calcul şi experienţa anilor trecuţi, pentru că am intrat deja în sezonul rece, trebuie să acţionăm cu prioritate pentru menţinerea gazonului la parametri optima“, a declarat edilul-şef.


Sistem de aerare 

Din noile dotări fac parte sisteme performante pentru întreţinerea gazonului. Printre acestea se numără sisteme pentru aerare, irigare, fertilizare şi drenare activă, după cum precizează reprezentanţii municipalităţii. De asemenea, Arena Naţională are de aproape o săptămână un sistem de insoliere artificial pentru stimularea fotosintezei (lămpi UV care sporesc creşterea gazonului), precum şi o nouă zonă dedicată pepinierei de gazon.

arena nationala foto pmb

„S-au reparat deficienţele cu care am pornit. Au trecut ani, au inspectat iar stadionul (n.r. specialiştii). Am schimbat ce era de schimbat: pe margine tartanul cu iarbă artificială. Există acum un sistem care să ajute gazonul să fie schimbat cât mai rar. Funcţionează simplu şi noi ne-am dat seama că merge pentru că în patru zile s-a tuns iarba de două ori“, a mai spus primarul general.

900 de mii de euro

În ceea ce priveşte costurile acestor investitii, reprezentanţii municipalităţii au explicat că aceste îmbunătăţiri, inclusiv mentenanţa la toate sistemele din stadion (sistem de iluminat, sistem de monitorizare video, circuit TV, sistem de încălzire a gazonului, sistem audio, sistem de climatizare stadion, schimbare gazon, întreţinere cub video) au costat în jur de 900 de mii de euro şi sunt incluse în contractul de mentenanţă multianuală. Aceste echipamente fac parte din pregătirile pentru desfăşurarea meciurilor găzduite de Bucureşti în  anul 2020, cu ocazia meciurilor din Campionatul European.

arena nationala foto pmb

Locuri noi de parcare

Prezent în studioul Adevărul Live, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că locurile de parcare de la Arena Naţională, stadion care a costat 167 de milioane de euro cu TVA, sunt o necessitate, însă nu poate să contruiască multe locuri de parcare, locuri care după meciuri să rămână goale. Edilul-şef a precizat că la o capacitate a stadionului de 50.000 – 60.000 de locuri sunt necesare cam 10.000 de locuri de parcate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite