Asociaţia Metrou Uşor: Tramvaiul 41 va circula perturbat mult timp de acum încolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tramvaiul 41 va circula perturbat mult timp de acum încolo în zona Pieţei Drumul Taberei, din cauza lucrărilor care se fac la pasajul de legătură între metrou şi staţiile de tramvai, afirmă Asociaţi Metrou Uşor.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a suspendat linia tramvaiului 41 în perioada 21-25 octombrie 2020 şi a înfiinţat linia de autobuz 641 pentru a prelua călătorii. Decizia vine în contextul în care Metrorex trebuie să execute pasajul de corespondenţă de la Piaţa Drumul Taberei, pasaj ce traversează prin subteran intersecţia şi ce va realiza o conexiune între „metroul uşor” 41 şi staţia de metrou „Parc Drumul Taberei” de pe M5, pe modelul celei de la Crângaşi.

„De altfel, această situaţie inevitabilă a fost amânată cât de mult posibil, timp în care STB a lucrat la devierea liniilor de tramvai pe marginea bulevardului, iar acum este necesară întreruperea temporară a circulaţiei tramvaielor pentru a lega linia principală (situată pe mijlocul bulevardului) de linia deviată”, afirmă Asociaţia Metrou Uşor, pe Facebook.

În paralel cu lucrările de la Moghioroş, STB derulează alte lucrări pe traseul lui 41. „Vorbim despre reconstrucţia peroanelor lui 41 de la Lujerului (Bd. Uverturii), dar şi despre schimbarea şinelor uzate de pe Bd. Averescu”, potrivit Asociaţiei.

Asociaţia „Metrou Uşor” salută aceste iniţiative, însă precizează că linia 41 trebuie supusă unui program mai amplu de mentenanţă, având mai multe porţiuni de linie degradată, unde garniturile au un balans foarte pronunţat.

Veşti proaste, însă, pentru călătorii liniei 41. Tramvaiele vor circula perturbat mult timp de acum încolo în zona Pieţei Drumul Taberei, din cauza restricţionării traficului din intersecţia şi aşa infernală pentru a se lucra la pasaj. Acest lucru va avea un impact negativ major asupra timpului de parcurgere al traseului 41, al timpului de aşteptare în staţii, precum şi asupra cadenţei tramvaielor (se vor forma mai des «trenuleţe», urmate apoi de un timp prelungit de aşteptare)”, mai arată reprezentanţii Asociaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite