Astăzi a început „Bucharest Summer University 2011“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A şaptea ediţie a şcolii internaţionale de vară „Bucharest Summer University 2011“ şi-a deschis astăzi porţile pentru două săptămâni. La dechiderea oficială au fost prezenţi cadre universitare de la ASE şi 55 de studenţi participanţi la cursuri. Tema cursurilor este „Energie şi creştere economică“.

Pe parcursul a două săptămâni, 55 de tineri din 25 de ţări, printre care Columbia, Panama, SUA, Canada, Armenia, Bulgaria, Franţa, Indonezia, China, România, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, aleşi în urma unui proces riguros de selecţie, vor participa la cursuri, seminarii şi dezbateri pe tema „Energie şi creştere economică“.

Energiile regenerabile, dezbătute în amfiteatru

„Bucharest Summer University“ a devenit o tradiţie pentru Academia de Studii Economice din Bucureşti. Se dezbat teme extrem de interesante şi extrem de actuale, iar anul acesta am ales să ne aplecăm asupra temei «Energie şi creştere economică». Este important ca participanţii să înţeleagă conceptele fundamentale din domeniu, să ştie ce înseamnă politicile, mecanismele, practicile, preţurile de pe pieţele de energie, româneşti, europene, globale. Totodată vom discuta şi despre ce este nou în energie. Vorbim despre energii regenerabile, responsabilitate socială corporatistă a companiilor care activează în domeniul energetic şi o temă destul de delicată aceea a securităţii energetice mai ales prin prisma României care trebuie să-şi aleagă un mix energetic corect şi sustenabil pentru a putea să devină un pilon al funcţionării economiei şi al creşterii economice sustenabile“, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Radu Petrariu, preşedintele Senatului Studenţesc din cadrul ASE.

Pentru a putea participa la cursurile de vară ale Bucharest Summer University 2011, tinerii din cele 25 de ţări au aplicat pe internet şi au trimis un eseu despre tema aleasă de universitate.

După cursuri, program cultural

În completarea programului academic, organizatorii au pregătit şi un program cultural bogat în activităţi diferite în aer liber, seri culturale, petreceri şi excursii menite să ofere participanţilor un cadru adecvat pentru interacţiune şi comunicare. De asemenea, participanţii vor avea şansa de a afla câte ceva despre cultura română.

La şcolii de vară, în urma susţinerii probei de verificare a cunoştinţelor, tinerii vor putea obţine o diplomă de participare şi cinci puncte credit transferabile internaţionale (ECTS) pe care participanţii, fie ei studenţi, masteranzi sau doctoranzi, le vor putea transfera în cadrul instituţiei de învăţământ din care provin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite