Astra se declară parte vătămată în dosarul fraudelor cu maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Asigurări are calitatea de parte vătămată în dosarul privind maşinile luate în leasing, vândute ulterior şi declarate furate pentru încasarea asigurărilor şi este în drept să recupereze despăgubirile plătite de la autorii fraudelor, a anunţat, astăzi, compania.

CITEȘTE ȘI: Fostul manager de la Vodafone reţinut în cazul furturilor maşini luxoase. Un şef de la Astra asigurări este audiat în acelaşi dosar

Ultimele metode de furat maşini de lux. Află care sunt cele mai cunoscute clanuri de hoţi care acţionează în Bucureşti

VIDEO Cum să furi un BMW cu platforma

Codul secret al hoţilor de autoturisme de lux

Escrocherii cu asigurări de lux: Maşini scumpe vândute în Orient şi apoi declarate furate

UPDATE. Lee Wilkins , fostul șef de la Vodafone a mai fost despăgubit de cinci ori de Astra Asigură, din 2009 și până în 2011 pentru diverse probleme tehnice la mașina sa. Președintele directoratului Astra Asigurări, Radu Mustățea a declarat, astăzi, că cei doi colegi ai săi, membri ai Consiliului Director care au fost audiați ieri de către poliție nu au nicio legătură cu britanicul arestat în acest dosar.


„Niciunul dintre cei doi colegi ai mei nu l-a cunoscut personal pe acest cetățean britanic, o investigație proprie desgășurată de către societatea noastră care a durat trei luni, nu a găsit niciun motiv de respingere la plata dosarului. Cei 84.000 de euro plătiți după șase luni de la data declarării furtului mașinii s-au virat către compania Unicredit Leasing. Lee Wilkins nu a pus mâna pe niciun ban“, a mai spus reprezentantul Astra Asigurări.

Totodată, oficialii Astra Asigurări susțin că este pentru a doua oară în istoria dosarelor de despăgubiri când poliția a găsit mașina furată , primul caz fiind înregistrat în 1984 când Astra Asigurări a plătit 14.000 de dolari pentru un Mercedes furat , iar poliția a găsit limuzina de-abia în 2010 în Kasakstan.

„În acest dosar, cercetările penale fiind în curs, Astra Asigurări este în drept să recupereze despăgubirile plătite de la autorii furtului. Prin urmare, Astra are calitatea de parte vătămată, urmând să se constituie ca parte civilă în dosarul penal", se arată într-un comunicat al asigurătorului, prezentat de Mediafax.

Poliţia a efectuat ieri 14 percheziţii în Capitală şi în localităţi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman, suspectând 18 persoane că au prejudiciat cu sute de mii de euro firme de asigurări, prin înşelăciune.

La audieri a fost chemat și reprezentantul Astra, în calitate de martor, pentru a da informaţii privind cazul maşinilor luate în leasing, vândute ulterior şi declarate furate pentru încasarea asigurărilor.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite