Ateliere de creaţie şi bijuterii de vânzare în Parcul Grădina Icoanei din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, în Parcul Grădina Icoanei din sectorul 2 al Capitalei, va avea loc o nouă ediţie a evenimentului cultural-artistic „Grădina cu Artişti“. Intrarea este gratuită.

„Grădina cu artişti“ îi întâmpină pe pasionaţii de artă cu ateliere de creaţie, demonstraţii de îmbinare a culturii cu manifestări caritabile şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii handmade.

Bucureştenii care aleg să ia parte la eveniment sunt îndemnaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de centrul Creative Arts. Duminică, 13 aprilie, în cadrul evenimentul vor avea loc mai multe activităţi dedicate Floriilor, printre care participarea la ateliere florale şi dedicate creării şi accesorizării decoraţiunilor tradiţionale de Paşte, acţiuni caritabile care sprijină ONG-urile responsabile cu protecţia animalelor, dar şi expoziţii de pictură şi ceramică.

Astăzi, 12 aprilie, evenimentul îşi închide porţile la ora 18.00, iar în timpul programului cei mici vor putea picta pe diferite suporturi (ceşcuţa, farfurie, bol, suport de ou), dar şi pe ceramică handmade cu motive de sărbătoare, sub îndrumarea meşterilor de la Ch’artist. Cei care vor să participe la atelier sunt nevoiţi să plătească între 10 şi 80 de lei, în funcţie de obiectul pictat, iar ceramica va putea fi ridicată din atelierul Ch’artist (Bucureşti, strada Polonă, nr. 77), în cel mult o săptămână, după ce va fi prelucrată prin coacere şi glazurare, după cum susţin reprezentanţii evenimentului.

Animale din polistiren

Un alt atelier va aduce în prim plan transformarea formelor de polistiren în decoraţiuni creative, potrivite pentru masa de Paşte. Copiii vor realiza din polistiren animăluţe domestice, albine şi floricele cu care pot împodobi aranjamente florale sau coşurile pentru ouă. De asemenea, cei mici vor avea ocazia să tranforme resturile de material în flori care vor fi folosite ca accesorii pentru haine. În cadrul unui alt atelier, cel de reciclare creativă, copiii vor  transforma PET-uri în suporturi pentru lumânări şi recipiente colectoare pentru masa de Paşte.

Înscrierile la ateliere Creative Arts desfăşurate în „Grădina cu Artişti“ se fac în baza unei donaţii de 10 lei, iar participanţii vor păstra obiectele realizate. Workshop-urile de modelare a ceramicii, decorare polistiren şi reciclare creativă a PET-urilor sunt destinate copiilor cu vârsta de peste 3 ani, iar cel de flori cusute se adresează copiilor care au împlinit deja 6 ani.

Pentru cei mari şi creativi, „Grădina cu Artişti“ s-a pregătit cu un atelier de prelucrare a lânii (tehnica felting), care se va desfăşura pe 12 şi 13 aprilie, între orele 16.00 şi 18.00. Participanţii vor învăţa tainele vechi de sute de ani ale împâslirii şi vor crea flori unicate. Costul atelierului este de 20 de lei. Atmosfera din Grădina Icoanei va fi animată, între orele 11.00 şi 20.00, de Grupul 4ART

De asemenea, în parc va fi amenajată o zonă de unde se vor putea adopta câini şi pisici. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite