După protest şi răsplată: grupul de iniţiativă care se opune străpungerii Ciurel, în audienţă la prefectul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma protestului organizat în joi dimineaţă, în faţa soclului de la Casa Presei Libere, Grupul de Iniţiativă „Oponenţa Proiect Străpungere - Ciurel - A1” a intrat în audienţă la prefectul Bucureştiului, Georgeta Gavrilă, şi a depus o petiţie pentru a cere anularea noii autorizaţii de construire emisă de Primăria Capitalei pentru construcţia Pasajului Virtuţii/Ciurel. Prefectul a spus că dacă va găsi nereguli va acţiona în consecinţă.

Conform afirmaţiilor cetăţenilor, Prefectul Capitalei a declarat în cadrul întâlnirii de astăzi că „va dispune verificarea legalităţii noii autorizaţii şi, dacă aceasta se va dovedi ilegală, prefectura va acţiona în consecinţă”

Aducem aminte că, protestul din această dimineaţă a avut loc ca reacţie la indiferenţa Primăriei Capitalei în ceea ce priveşte opţiunile a o parte dintre locuitorii din zonă care nu sunt de acord cu construirea pasajului.

Bucureştenii din grupul de iniţiativă acuză în continuare actuala administraţie a Bucureştiului, în frunte cu primarul Sorin Oprescu, că se insistă pentru terminarea unui proiect inutil, scump şi care aduce atât prejudicii locuitorilor din zonă, cât şi poate afecta apa care pleacă spre 30% dintre bucureşteni.

4,5 milioane de euro ar fi aruncaţi pe geam de Primăria Capitalei

Bucureştenii reclamă cheltuirea ilegală, în baza actelor suspendate şi anulate în instanţă, de către Primăria Bucureşti, a sumei de 19.835.000 lei, echivalentul a 4.400.000 euro, din sursele bugetului local pentru realizarea “PUZ Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1”.

Alocarea sumei de 19.835.000 lei în bugetul Municipiului Bucureşti s-a realizat printr-o hotărâre de Consiliu General dată în martie, în situaţia în care autorizaţia de construire din iunie 2010 a fost anulată prin hotărâre judecătorească în iulie 2012, iar PUZ–ul “Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1” (care include pasajul Virtuţii/Pod Ciurel) a fost suspendat irevocabil prin hotărâre judecătorească în februarie 2013.

Autorităţile Primăriei Municipiului Bucureşti au emis ilegal în regim de urgenţă o a doua autorizaţie de construire, în august cu acelaşi obiectiv şi anume continuarea construirea pasajului Virtuţii, parte componentă a proiectului “Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – A1”.

Soluţiile bucureştenilor

Membrii grupului de iniţiativă care au protestat joi dimineaţă au venit şi cu soluţii. Aceştia au propus alternative multiple, considerate de aceştia mult mai simple şi mai puţin costisitoare: penetraţiile bulevardelor Timişoara, Preciziei, Giuleşti, Ghencea până la Centură; prelungirea metrolului de la staţia Preciziei la platforma comercială Militari – A1; transformarea într-un bulevard modern a şoselei Liniei.

“Insistăm pentru transformarea Lacului Morii într-o oază de verdeaţă şi construirea de piste de biciclete în jurul Lacului Morii şi spaţii de agrement”, a adăugat Sabin Chiricescu, membru în Grupul de Iniţiativă.

Protestatarii au depus şi o petiţie la Prefectura Capitalei, pe care o redăm mai jos integral.

Petitie Prefectura 4 Dec 2013 depusa de grupul de initiativa care se opuna strapungerii Ciurel


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite