Autorităţile caută soluţii pentru reducerea poluării cu PM 10 în Capitală. Ministrul Mediului: „Trebuie trimis un angajament la Bruxelles”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că au fost găsite câteva soluţii care trebuie realizate de autoritatea locală în Bucureşti pentru reducerea poluării şi că într-o lună trebuie trimis un angajament la Bruxelles pentru reducerea poluării cu PM10.

Ministrul Mediului a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, ce se poate face împotriva poluării din Bucureşti. 

„Am avut ieri împreună cu primarul general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan şi cele şase sectoare, o discuţie lungă de peste o oră strict pe poluarea aerului prin PM 10. Este o chestiune delicată, am identificat acolo câteva soluţii care trebuie să fie implementate de autoritatea publică locală. În Bucureşti s-a construit ani de zile fără infrastructură s-au construit blocuri, cartiere întregi, fără ca intrastructura să fie pregătită. Din acele cartiere de foarte multe ori se vine cu maşini pline de noroi pentru că nu sunt făcute străzile. În Bucureşti se intră în continuare de pe câmp sau de pe străzi vechi de câteva zeci de ani, cu maşini pline noroi pentru ca acele străzi la nivelul Capitalei nu sunt asfaltate, în Bucureşti, în continuare populaţia înţelege extrem de greu că nu are voie să parcheze în perioadele în care se face spălarea străzilor”, a afirmat ministrului Mediului.

Termen de o lună pentru identificarea unor soluţii

El a mai anunţat că în cel mult o lună trebuie trimis la Bruxelles un angajament pentru reducerea poluării cu PM 10 în Capitală. 

„Sunt foarte multe lucruri care nu au fost făcute în Bucureşti, eu am toată speranţa cu această echipă nouă, de şase plus unul, va veni şi va face ceva diferit, va implementa soluţii concrete. Într-o lună de zile maxim va trebui să trebuie să trimitem la Bruxelles angajamentul Bucureştiului şi nu angajamentul ministerului, ci angajamentul autorităţilor locale de intervenţie pentru reducerea poluării de PM 10”, a explicat Tanczos Barna

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite