Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile caută soluţii pentru reducerea poluării cu PM 10 în Capitală. Ministrul Mediului: „Trebuie trimis un angajament la Bruxelles”

4
26 Feb 2021 14:39:04
Autor: News.ro
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că au fost găsite câteva soluţii care trebuie realizate de autoritatea locală în Bucureşti pentru reducerea poluării şi că într-o lună trebuie trimis un angajament la Bruxelles pentru reducerea poluării cu PM10.

 
Ministrul Mediului a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, ce se poate face împotriva poluării din Bucureşti. 
 
„Am avut ieri împreună cu primarul general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan şi cele şase sectoare, o discuţie lungă de peste o oră strict pe poluarea aerului prin PM 10. Este o chestiune delicată, am identificat acolo câteva soluţii care trebuie să fie implementate de autoritatea publică locală. În Bucureşti s-a construit ani de zile fără infrastructură s-au construit blocuri, cartiere întregi, fără ca intrastructura să fie pregătită. Din acele cartiere de foarte multe ori se vine cu maşini pline de noroi pentru că nu sunt făcute străzile. În Bucureşti se intră în continuare de pe câmp sau de pe străzi vechi de câteva zeci de ani, cu maşini pline noroi pentru ca acele străzi la nivelul Capitalei nu sunt asfaltate, în Bucureşti, în continuare populaţia înţelege extrem de greu că nu are voie să parcheze în perioadele în care se face spălarea străzilor”, a afirmat ministrului Mediului.
 

Termen de o lună pentru identificarea unor soluţii

 
El a mai anunţat că în cel mult o lună trebuie trimis la Bruxelles un angajament pentru reducerea poluării cu PM 10 în Capitală. 
 
„Sunt foarte multe lucruri care nu au fost făcute în Bucureşti, eu am toată speranţa cu această echipă nouă, de şase plus unul, va veni şi va face ceva diferit, va implementa soluţii concrete. Într-o lună de zile maxim va trebui să trebuie să trimitem la Bruxelles angajamentul Bucureştiului şi nu angajamentul ministerului, ci angajamentul autorităţilor locale de intervenţie pentru reducerea poluării de PM 10”, a explicat Tanczos Barna

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

elfu
26.02.2021, 15:09:25

domnule ministru, ati observat cum se "spala" strazile ? credeti ca masinile parcate sunt problema ? ca spuneti dumenavoastra este o falsa problema ! Mereu se arunca "vina" pe bucuresteni si nu se cauta solutii reale ... jenant .

-10 (12 voturi)
elfu
27.02.2021, 11:45:29

iar minusaci cu duiumul ... aveti pareri pertinente sau doar va aflati in treaba ? daca vrei sa speli carosabilul si nu sa bifezi spalarea - poti sa o faci si cu o masina parcata ... daca vrei doar sa bifezi s isa decontezi sumele aferente - te plimbi cu masina cum se face acum si intinzi praful dintr-o parte in alta.

ana_
26.02.2021, 15:18:54

Curățenia la „Apele Române” ar rezolva multe probleme, inclusiv poluarea cu PM10 (nu direct, desigur, ci ca indicator de stare a nației).

. tricky
26.02.2021, 16:04:13

Se va face o comisie care va înființa o comisie. Job done!

Modifică Setările