Avocatul Poporului cere informaţii despre poluarea aerului în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului (AP) a deschis dosat solicită informaţii autorităţilor competente în legătură cu poluarea aerului în Bucureşti.

Avocatul Poporului a anunţat că a deschis dosar şi solicită informaţii Primăriei Municipiului Bucureşti, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Gărzii Naţionale de Mediu şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu privire la situaţia semnalată în 54 de petiţii adresate de cetăţeni instituţiei referitoare la situaţia poluării aerului la nivelul municipiului Bucureşti, insistându-se asupra depăşirilor concentraţiilor maxime admise de poluanţi în aer înregistrate pe 4 ianuarie 2020.

Pe 5 ianuarie, consilierul general al USR Octavian Berceanu a postat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului, Costel Alexe, în care afirmă că măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au "valori comparabile".

Ministrul Mediului spunea pe 6 ianuarie că depăşirile normelor de poluare există, sunt din ce în ce mai mari de la an la an şi toate administraţiile publice din România trebuie să implementeze planurile de măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului.

Primarul general, Gabriela Firea, declara tot atunci că a luat măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, dar consideră că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani.

În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la valorile înregistrate pentru poluanţii PM2,5 şi PM10 de către reţelele independente de măsurare a calităţii aerului, Primăria Municipiului Bucureşti preciza că aceste reţele nu sunt autorizate/omologate de Ministerul Mediului. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite