Berbeceanu anunţă condiţiile în care unele măsuri vor fi relaxate, după ce Capitala a coborât sub incidenţa de 3 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, că este îmbucurător că oraşul a scăzut sub incidenţa de 3 la mie după o lungă perioadă de timp, rezultatul fiind efortul tuturor locuitorilor şi al autorităţilor.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că este îmbucurător că după o lungă perioadă de timp incidenţa cumulată a cazurilor noi de coronavirus a scăzut sub 3 la mie.

Situaţia va fi monitorizată în urmăoarele două zile şi, dacă se va menţine incidenţa sub 3 la mie, se va adopta o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru relaxarea măsurilor permise de lege în oraşele din scenariul galben.

„Îi rog pe cetăţenii municipiului Bucureşti să înţelegem că a fost un efort comun, în principal al dumnealor, dar şi al autorităţilor. A fost frustrant să respectăm aceste măsuri, dar uite că au fost benefice şi am reuşit să scădem incidenţa de contaminare”, a afirmat prefectul Capitalei.

Berbeceanu cere în continuare respectarea măsurilor.

„Cred că este absolut necesar să respectăm în continuare normele de siguranţă şi măsurile sanitare pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să putem să beneficiem de relaxări mai generoase ale acestor restricţii”, a mai declarat Berbeceanu.

Anterior, acesta a anunţat într-un mesaj pe Facebook că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite