Bilanţul pagubelor apărute după viscolul din Bucureşti: Maşini avariate, conductoare electrice rupte şi copaci căzuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vineri seară până duminică dimineaţă, pompierii au avut 50 de intervenţii din cauza vijeliei, timp în care au fost avariate peste 15 autoturisme. De asemenea, au fost rupte zece conductoare electrice şi au căzut bucăţi din 16 imobile, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că intervenţiile de vineri seară până sâmbătă la ora 6.00 au vizat, printre altele, îndepărtarea unor copaci căzuţi pe autoturisme sau pe carosabil (20 de intervenţii), dar şi a unor elemente de construcţie desprinse de la case şi blocuri (16 intervenţii), scrie Mediafax.

Echipajele ISU Bucureşti au mai intervenit în cazul a zece conductoare electrice sparte şi a patru stâlpi de electricitate rupţi. Totodată, peste 15 maşini au fost avariate din cauza furtunii.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, de vineri după-amiază până sâmbătă după-amaiză, sub atenţionare cod galben de ninsoare şi vânt, care la rafală depăşeşte 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Atenţionarea a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Pe aceeşi temă:

Cod galben de ninsori şi viscol. Atenţionarea vizează şi Oltenia

FOTO 51 de cercetaşi salvaţi din viscol de pe munţii din Borşa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite