Biletele unice Metrorex-RATB, valabile până în mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Metrorex a prelungit valabilitatea biletelor unice de călătorie care puteau fi folosite atât la metrou, cât şi pe mijloacele de transport în comun din Capitală, până pe 2 mai. Acestea ar fi trebuit să fie retrase de astăzi, din cauza datoriilor pe care RATB le are faţă societatea care administrează metroul.

„Biletul unic 60 minute“, „Biletul cu 10 călătorii 60 minute“, „Abonamentul de o zi“ – toate introduse în toamna anului 2012 – şi cardurile Activ ar fi trebuit să asigure accesul la metrou doar până astăzi, după cum anunţau, la mijlocului lunii martie, reprezentanţii Metrorex. Anularea acestor tichete vine după ce Metrorex a rupt colaborarea cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), din cauza datoriilor pe care aceasta din urmă le acumulase faţă administratorul metroului.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, declară că a decis să prelungească termenul de valabilitate al biletelor până pe 2 mai pentru ca bucureştenii care mai au încă tichete comune să nu fie afectaţi de scandaul iscat între cele două societăţi.

„Am avut o întâlnire cu cei de la RATB. Deşi le-am interzis să mai vândă biletele comune, ei au făcut-o. Pentru că nu vrem să aibă călătorii de suferit, am decis să prelungim valabilitatea biletelor până pe 2 mai“, precizează directorul Aurel Radu.

Blocarea conturilor RATB

Şeful Metrorex a mai spus că ar putea fi reluată colaborare cu regia de transport din Capitală doar în condiţiile în care ar plăti în totalitate datoria în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei, cu tot cu penalităţi, sumă la care s-a ajuns în acest moment şi dacă biletele comune şi abonamentele ar putea fi vândute şi la metrou. „În felul acesta, s-ar echilibra balanţa şi nu ar mai fi probleme. Ei acum vând în numele nostru şi în loc să ne vireze banii îi folosesc“, spune Radu.

Dar, până atunci, reprezentanţii RATB ar trebui să plătească 12 miloane de lei, sumă hotărâtă de instanţele de judecată.

„Noi am câştigat deja două procese. Unul de cinci milioane, altul de şapte milioane de lei. Dacă nu ne achită acestă sumă vom pune poprire pe conturilor lor. Ei spun că au buget. Datoria ar trebui achitată imediat“, explică directorul societăţii care administrează metroul în Bucureşti.

Consilierul general al Capitalei Cornel Pieptea (PNL) a spus că în momentul în care există o datorie recunoscută, aşa cum este şi în cazul RATB, conturilor pot fi blocate printr-o procedură simplă. „Ştiu că RATB şi-a propus să plătească eşalonat această datorie în cel mai scurt timp“, spune consilierul PNL.

Contactaţi de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii RATB nu au oferit niciun punct de vedere cu privire la această situaţie. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite