Bohemia Tea House, ceainăria de poveste unde te simţi ca acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mansarda ceainăriei. FOTO Bohemia Tea House
Mansarda ceainăriei. FOTO Bohemia Tea House

Ceaiuri exotice de diverse arome, prăjituri şi dulceaţă făcută în casă asortate cu o atmosferă de poveste. Toate acestea se pot găsi în ceainăria Boemia Tea House aflată peste drum de Conservator.

Ceainăria Bohemia Tea House a prins viaţă din pasiunea pentru ceai şi mai ales pentru a le oferi clienţilor un loc unde să-şi poată lăsa grijile la uşă. În momentul când păşeşti în ceainărie te simţi ca un oaspete invitat în casa unui prieten la ceai. De cele mai multe ori, clienţii sunt întâmpinaţi şi serviţi cu căldură chiar de către proprietari.

Jocuri de societate, şah şi cărţi în ceainărie

Locul se adresează în special persoanelor care preferă să-şi petreacă timpul în intimitate şi celor care doresc să se piardă ore în şir citind o carte din micile biblioteci amenajate prin toate spaţiile ceainăriei sau celor care doresc să stea alături de prieteni şi să joace unul dintre multele jocuri de societate, de cărţi şi chiar remi sau şah, care se găsesc în toate saloanele ceainăriei.

Localul este împărţit în trei saloane. Primul salon care se găseşte pe partea stângă de cum intraţi în ceainărie este ceva mai relaxant şi aparte. Camera amenajată în culori calde şi decorată cu tablouri care de care mai interesante este în special un spaţiu pentru cupluri.

Puţin mai în faţă, pe dreapta se află cea de-a doua cameră destinată special grupurilor de prieteni neconformiste. Aici vă veţi simţi cu siguranţă ca în sufrageria de acasă unde obişnuiţi să vă beţi cafeaua sau ceaiul, cu un decor minimalist ceva mai vioi şi mai antrenant la conversaţie animată în surdină de muzica veche sau de romanţe. Veţi găsi repede un joc de socializare sau de cărţi din cele puse la dispoziţie în mica bibliotecă.

Un meniu pe toate gusturile

În meniu se află o colecţie de ceaiuri pe toate gusturile, de la aromatul ceai cu iasomie, cel japonez, dulceagul ceai de măr şi kiwi şi până la ceaiuri de vară, negre sau rooibos, şi în cazul în care nu vă puteţi hotărî ce să comandaţi, puteţi răsfoi mai în detaliu meniul unde veţi găsi descrieri pentru fiecare ceai în parte.

Dacă doriţi ceva de mâncare puteţi comanda câte ceva din bunătăţile făcute „în casă”. Ciocolată de casă cu alune de pădure, brioşe, cremă de zahăr ars, dulceaţă de trandafir sau preparate din meniul zilei precum „Quiche prosciutto” şi ca desert o porţie de prăjitură cu cremă de brânză şi scorţişoară.

Atracţia principală: mansarda

Magia locului devine şi mai intensă atunci când urci la mansardă. Foarte încăpătoare, mansarda este locul perfect pentru o ieşire cu prietenii sau cu familia. În timp ce noi ne minunam de mansarda îmbrăcată în lemn şi fotoliile care te acoperă cu totul când te aşezi în ele, un grup de tineri puneau la cale un joc de cărţi. „Hai ce jucăm”, întreabă un tânăr grupul, „pai, nu ştiu decât macao”, răspunde cineva din grup.

În alt colţ al mansardei, două studente s-au întins leneşe în timp ce discutau diverse teme legate de studii, sorbind din când în când din ceaiul fierbinte de iasomie. În ceainărie pluteşte mirosul puternic emanat de ceaiurile de diverse arome. Pentru fumători va fi un adevărat test de rezistenţă pentru că în ceainărie nu se fumează, aşa cum se întâmplă în majoritate locurilor de acest gen.

Proprietarii ceainăriei s-au gândit la toate şi au adăugat în meniu pe lângă cocktailuri şi băuturi ce pot fi servite de grupuri mari de persoane precum punch-ul sau lichiorul de ouă pentru cei care preferă băuturile alcoolice.

Expoziţii de artă, concerte şi teatru

Daniela, proprietara ceainăriei ne-a prezentat câteva detalii despre cum a început această afacere care în numai un an de zile se bucură de o apreciere deosebită din partea clienţilor fideli care se întorc de fiecare dată cu noi prieteni. „De la bun început mi-am dorit ca oamenii să lase grijile la uşă. Am deschis acest loc din pasiunea pentru ceai”, povesteşte Daniela.

Pentru că are studii şi experienţă în domeniul organizării de evenimente a organizat o serie de evenimente de cultură în ceainărie. „Este mai mult decât o simplă ceainăriei, am organizat expoziţii de pictură în ulei, concerte de jazz, muzică clasică şi tibetană”, ne-a mărturisit Daniela.

Pentru a le asigura clienţilor cele mai bune ceaiuri, Bohemia Tea House colaborează cu unul dintre cei mai vechi distribuitori de ceaiuri din Germania care tocmai a împlinit 175 de ani. „Furnizorul colectează materia primă India, China, Japonia sau Taiwan şi le mixează. Este imposibil să intri într-o ceainărie şi să nu îţi placă un ceai”, explică proprietara.

Ceainăria se află pe strada Poiana Narciselor vizavi de Conservator, iar programul lor este de la ora 14.00 şi până la ora 23.00, în cursul săptămânii, şi de la ora 12.00 până la ora 23.00, sâmbăta şi duminica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite