BOR, reacţie alunecoasă în cazul celui care a îngropat porci pe locul viitoarei mari moschei: condamnă gestul, dar le cere musulmanilor „lămuriri oficiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhia Română cere lămuriri despre noua moschee ce va fi construită în Bucureşti FOTO Adevărul
Patriarhia Română cere lămuriri despre noua moschee ce va fi construită în Bucureşti FOTO Adevărul

După ce un bucureştean a „spurcat“ cu carne de porc terenu pe care urmează să fie construită cea mai mare moschee din Europa creştină, reprezentanţii Patriarhiei Române au anunţat că o astfel de atitudine denotă lipsă de respect. Deşi susţin că nu sunt de acord cu asemenea manifestări, reprezentanţii Patriarhiei Române cer detalii despre proiectul care a stârnit controverse.

„Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa personală a cetăţeanului bucureştean care a încercat să descurajeze comunitatea musulmană din Bucureşti în intenţia ei de a-şi construi un lăcaş de cult, profanând cu carne de porc terenul alocat de Guvernul României pentru o moschee.

Gestul regretabil, chiar dacă izolat, denotă lipsă de respect şi toleranţă faţă de credinţa şi tradiţia unei comunităţi religioase. O astfel de provocare poate oricând avea drept consecinţă o iniţiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părţi ale lumii unde se află români. În contextul lumii de azi, este uşor să provocăm conflicte, cu consecinţe imprevizibile, dar e mai înţelept să le evităm.

Patriarhia Română respinge orice formă de discriminare şi îndeamnă la respect, înţelegere şi toleranţă faţă de cei de alt neam, cultură şi credinţă, deoarece, potrivit legii, cultele religioase trebuie să fie promotoare ale păcii sociale“, au anunţat reprezentanţii Patriarhiei Române într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, Patriarhie le cere detalii despre moscheea ce urmează să fie construită pe un teren din Bucureşti, în apropiere de Romexpo.

„Totodată, Patriarhia Română doreşte din partea cultului musulman lămuriri oficiale privind necesitatea, dimensiunile, scopul şi impactul unei noi moschei în Bucureşti, pentru o corectă informare a credincioşilor creştini ortodocşi“, mai spun aceştia.

Pe aceeaşi temă:

Bucureşteanul care desenează bordurile ciobite de pe stradă în semn de protest: „Data trecută am amenajat o grădină cu legume pe trotuar”

Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite