Bucharest One, a doua cea mai înaltă clădire din Capitală, va prinde viaţă la începutul anului viitor. Construcţia va avea peste 24 de etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din ţara noastră, urmează să construiască a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, după Sky Tower, turnul cu o înălţime de 137 de metri. Grecul a obţinut toate autorizaţiile pentru dezvoltarea imobilului de birouri pe fostul amplasament al showroomului Porsche Aviaţiei, urmând ca lucările să înceapă în primele luni ale lui 2014.

Clădirea se va numi Bucharest One şi va avea o suprafaţă construită de 48.732 de metri pătraţi, măsurând peste 24 de etaje. După finalizare, aceasta va fi a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, scrie Mediafax.

Proiectul este localizat în partea de nord a Capitalei, într-o zonă în care au loc lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii. Proiectul a obţinut deja toate autorizaţiile necesare pentru începerea construcţie, care este programată să debuteze în primele luni din 2014, urmând să fie finalizată în trimestrul trei din 2015.

Activitatea Porsche Aviaţiei, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutată în showroom-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vânzarea terenului de 10.000 metri pătraţi către Papalekas într-o tranzacţie estimată la circa opt milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments intenţionează să investească circa 60 de milioane de euro în proiect, iar potrivit unui anunţ anterior al fondului de investiţii, 50-55 milioane de euro din investiţie ar urma să reprezinte surse atrase.

Fondul a anunţat în luna septembrie că a agreat cu o bancă europeană termenii privind finanţarea proiectului, însă de atunci nu au mai fost publicate alte informaţii în acest sens.

Zona Barbu Văcărescu-Floreasca a fost cea mai activă în ultimii ani din punct de vedere al dezvoltărilor de clădiri de birouri, având de asemenea şi cel mai redus grad de neocupare din Bucureşti.

Globalworth Real Estate Investments deţine şapte proiecte imobiliare din Bucureşti, fondul fiind listat pe piaţa secundară de la Londra, de unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.

Proiectele includ două clădiri de birouri, turnul Tower Center din Piaţa Vic­toriei din Capitală şi City Offices, două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, un proiect logistic în Timişoara şi trei terenuri în nordul Bucureştiului unde se vor ridica clădiri de birouri.

Valoarea tuturor activelor deţinute de fondul de investiţii este de circa jumătate de miliard de euro.

Globalworth Real Estate Investments are ca ţintă proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate, dar şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate în active performante şi vandabile.

Pe aceeaşi temă:

SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, se transformă în „pistă de alergat“. Bucureştenii fac întrecere pe 680 de trepte

FOTO Care sunt cele mai înalte clădiri din Europa

EXCLUSIV: IMAGINI SPECTACULOASE din interiorul celei mai înalte clădiri din România. Vezi aici cum arată Bucureştiul din SkyTower!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite