Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureşteanul care a pornit războiul cu marea moschee atacă din nou: „Îmi fac catapultă şi arunc cu măruntaie de porc peste lucrări. O să ung asfaltul cu untură“

90
26 Aug 2015 14:17:25
Autor: Cristina Răduţă
Bărbatul susţine că va continua să încerce să oprească ridicarea lăcaşului de cult în Bucureşti FOTO Facebook Catalin Berenghi
Bărbatul susţine că va continua să încerce să oprească ridicarea lăcaşului de cult în Bucureşti FOTO Facebook Catalin Berenghi

După ce a îngropat doi purceluşi de lapte în pământul pe care ar urma să fie ridicată megamoscheea din Bucureşti, sperând să oprească proiectul, Cătălin Berenghi susţine că este contrariat de afirmaţia făcută de Iusuf Muurat, liderul spiritual al musulmanilor, care a anunţat că va face o slujbă de sfinţere a locului şi că proiectul rămâne în picioare în continuare.

Cătălin Berenghi, patronul cafenelei Krishna Caffe, spune că nu are de gând să renunţe la planul lui, deşi Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor, dă asigurări că cea mai mare moschee din Europa va creştină va fi construită pe un teren de lângă Romexpo, chiar dacă bucureşteanul a îngropat doi purceluşi de lapte în pământul pe care urmează să fie ridicat lăcaşul de cult.

„Faţă de cele petrecut luni, 24 august, ca unul care prin vocaţie şi practica religioasă zilnică sunt în permanenţă alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluşi pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparţinând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranţă binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau de copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire. Terenul va fi salubrizat iar când se va pune temelia construcţiei vom face o slujbă de sfinţire, aşa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale. În rest, ca cetăţean român sunt întristat şi jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului naţional au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din Bucureşti aflat în proprietatea Comunităţii Musulmane din România. Este mare păcat, şi noi suntem români chiar dacă am fost crescuţi în altă confesiune religioasă“, a declarat, pentru Agerpres, Muftiul Murat Iusuf.

„E 1-1. Am jucat eu, au jucat şi ei“

Cătălin Berenghi susţine că nu are de gând să se oprească şi spune că va face tot ce îi stă în putere pentru a-I face pe cei care se ocupă de acest proiect să renunţe la planul pe care îl au. Bărbatul susţine că va face solicitări să se întâlnească cu reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii, cu Preafericitul Daniel, dar şi cu fost preşedinte al României Traian Băsescu. „E 1-1. Am jucat eu, au jucat şi ei, dare u nici măcar nu am început. O să cer întrevederi la cel mai înalt nivel, vorbesc şi la ambasade. Eu n-am nimic cu lumea musulmană, dar de ce să ne punem paie în cap?“, declară bucureşteanul.

De asemenea, Cătălin Berenghi susţine că va face tot ce este posibil pentru a împiedica demararea lucrărilor la moscheea ce urmează să fie construită în Capitală. „Ce am făcut cu cei doi purceluşi îngropaţi este un gest simbolic, dar nu am de gând să mă opresc aici. Dacă este nevoie o să sacrifice purcei pe acest teren, o să ung asflatul şi pământul cu untură de porc şi cel mai important este că o să-mi fac o catapultă şi o să arunc pe terenul ăsta, în timp ce ei lucrează, cu măruntaie de porc, cu picioare“, a mai precizat supărat bărbatul.

Pe aceeaşi temă:

Bucureşteanul care desenează bordurile ciobite de pe stradă în semn de protest: „Data trecută am amenajat o grădină cu legume pe trotuar”
 
Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

90 Comentarii

Balaurul
26.08.2015, 14:36:21

Asa Cataline!,felicitari! Frati romani,alte solutii NU MAI AVEM.Ganditi-va cum ne-ar trata musulmanii daca ar reprezenta 50% din populatia tarii noastre.

+14 (16 voturi)
Balaurul
26.08.2015, 14:38:40

BOR,ca de'obicei,i-a tradat pe romani.Biserica Ortodoxa tace cand vine vorbe de musulmani. Sa nu uitam ce a zis patriarhul ortodox din Constantinopol cand turcii se aflau la poarta orasului "Mai bine sub turban turcesc decat sub jugul papei". BOR-ul a dat Romania pe mana musulmanilor iar pentru asta nu mai merita absolut niciun respect.

-2 (8 voturi)
Stefan Ivan
26.08.2015, 14:56:05

Saracul asta nu are mai multa minte decat porcii pe care i-a ingropat acolo. Mi-e mila de el si il compatimesc.

-5 (19 voturi)
Balaurul
26.08.2015, 15:03:48

Tu meriti o excursie in Pakistan. Musulmanii comit atentate in toate tarile europene iar tu condamni un om care vrea sa nu se intample acelasi lucru in Romania?!?!

+3 (11 voturi)
Stefan Ivan
26.08.2015, 15:33:47

Il condamn ca e intolerant, nu sunt de acord cu extremistii fie ei ortodocsi, musulmani etc. Consider ca oamenii pot trai pasnic indiferent de religie, care fiind vorba intre noi a dus la cele mai mari crime din istorie.

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (90)

Modifică Setările